Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

achterstand zorgverzekering

331.000 Nederlanders kunnen zorgpremie niet betalen

7 sep 2014

Ruim 331.000 Nederlanders hebben grote problemen met het betalen van hun zorgpremie en lopen hierbij soms flink achter. Van deze 331.000 Nederlanders zijn er 100.000 waarbij de zorgpremie inmiddels wordt ingehouden op hun salaris. Een grote groep hebben elders ook nog andere schulden. Dit maakt het een stuk lastiger.
 
Feiten achterstand van de zorgpremie
Indien men een achterstand heeft van 6 maanden of langer dan wordt hier een melding van gemaakt bij het Zorginstituut Nederland. Als dit het geval is dan kan het zo zijn dat het Zorginstituut deze premie, welke overigens 130% van de “normale” zorgpremie is ingehouden worden van uw loon. De aanvullende zorgverzekering die u heeft afgesloten zal naar alle waarschijnlijkheid bij uw zorgverzekeraar gestopt worden.

Klik hier voor meer informatie over hoe te handelen bij een betalingsachterstand

Aanpak van de zorgverzekeraars
De zorgverzekeraars doen er steeds meer aan om de mensen te helpen bij het betalen van de rekeningen. Zo bieden ze op dit moment tienduizenden consumenten een betalingsregeling aan. Op die manier probeert de zorgverzekeraar te voorkomen dat het aantal consumenten met betalingsproblemen uit de hand gaat lopen. Ondertussen blijft het aantal stijgen. Het afgelopen jaar was dit zelfs met 5% in de eerste acht maanden. Dit meld RTL na een onderzoek dat zij hebben verricht. 

 
Bron: RTL

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.