Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Menzis zorgverzekering

Behandelen van prostaatkanker in buitenland niet meer vergoed door Menzis

10 aug 2013

Zorgverzekeraar Menzis heeft besloten om niet langer het behandelen van prostaatkanker in het buitenlandse ziekenhuizen te vergoeden. Aanvankelijk gaf de zorgverzekeraar patiënten de mogelijkheid om de ziekte in het buitenland te laten behandelen vanwege de ellenlange wachtlijsten in Nederlandse ziekenhuizen. Deze wachtlijsten zijn echter verdwenen en daarom is volgens Menzis er geen reden meer om behandelingen in het buitenland te vergoeden.

Het gaat voornamelijk om behandelingen die uitgevoerd worden in het Sint Antonius ziekenhuis in het Duitse plaatsje Gronau. Gronau ligt vlak bij de Nederlandse grens en op steenworp afstand van Enschede. Omdat dit ziekenhuis zo dichtbij Nederland ligt, werden dan ook veel patiënten met prostaatkanker doorverwezen naar dit ziekenhuis.

Het laten uitvoeren van behandelingen in het buitenland zorgde sowieso wel eens voor problemen. Dit heeft te maken met het feit dat ziekenhuizen in het buitenland anders opereren dan ziekenhuizen in Nederland. Dit heeft als gevolg dat er vaak extra kosten worden gerekend die dan niet gedeclareerd kunnen worden bij de zorgverzekeraar. De kosten voor een behandeling kunnen op deze manier onverwacht flink uit de klauwen lopen.

In het Sint Antonius ziekenhuis te Gronau wordt er soms gebruikt gemaakt van een second opinion van een professor. Deze second opinion wordt uiteindelijk verrekend op de factuur maar deze kosten worden niet door Menzis vergoed.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.