Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

stopzetten fysiotherapie

Dramatische cijfers na stopzetten vergoeding fysiotherapie Reumapatiënten

3 okt 2012

Sinds begin dit jaar wordt fysiotherapie voor Reuma patiënten niet meer vanuit het basispakket vergoed. Uit een onderzoek, in opdracht van het Reuma fonds gehouden onder 1700 patiënten, blijkt nu dat deze weer met een rollator of stok moeten lopen, zich vaker ziek melden of zelfs gestopt zijn met werken. Men gaat vaker naar de huisarts of specialist en gebruikt meer medicijnen in vergelijking met vorig jaar.

Een dramatische ontwikkeling, vindt het Reuma fonds. De patiënten kunnen de kosten voor fysiotherapie niet zelf bekostigen en 80% van de ondervraagden krijgt door het uitblijven van fysiotherapie, daardoor een vermeerdering van klachten, vermoeidheid en pijn. Een op de zeven patiënten heeft sinds het begin dit jaar ook meer thuiszorg nodig."Ruim een derde van de reuma patiënten heeft daardoor meer andere zorg nodig. Dit is twee stappen terug, richting de rolstoel. De grote vraag is of de bezuiniging wel echt een bezuiniging is, zeker als u bedenkt dat mensen zich vaker ziek melden op het werk of zelfs arbeidsongeschikt raken.”, aldus directeur Lodewijk Ridderbos. Hij is enorm geschrokken van de schokkende uitkomst van het onderzoek naar de behandelingsstop vanuit het basispakket.

Volgens PvdA-Kamerlid Bouwmeester kan het nooit de bedoeling zijn dat een dergelijke behandelingsstop leidt tot meer specialistenbezoek. Deze lijken voor de patiënt wellicht gratis maar zijn in feite duurder. 

Bron: Reumafonds

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

ben zelf reuma patient,ik vind dat het terug brengen van fisio voor reuma patienten terug moet in de basis verzekering.je moet zelf maar eens deze ziekte krijgen kabinet dan piep je wel anders.dus wil alle mensen met reuma vragen ook deel tenemen aan onderzoek van reuma fonds om fiso voor reuma patienten terug te krijgen op de lijst borst.

Door Gerrit op 12 nov 2013

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.