Kunstmatige inseminatie weer in opspraak

Er is flink wat ophef ontstaan in februari toen minister Bruins (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) liet weten dat kunstmatige inseminatie voor alleenstaande of lesbische vrouwen niet zou worden vergoed vanuit het basispakket. Dit kwam voort uit het feit dat de minister dit niet zag als medische noodzaak, en het niet ten goede kwam van de stijgende zorgkosten. Echter lijkt hij hier toch op terug te komen, dit meldt de Telegraaf vandaag in haar artikel gebaseerd op bronnen rondom het Haagse binnenhof.

Uitstel maar nog geen afstel Kunstmatige inseminatie

Ondanks de forse kritiek op de minister van de geraakte doelgroepen alsook vanuit de politiek, onder meer van D66, op deze wijze van kunstmatige inseminatie, lijkt het nog niet helemaal van de baan. Tot dusverre staat het besluit dat in ieder geval tot 2021 alleenstaande vrouwen en lesbische stellen gebruik kunnen maken van Kunstmatige inseminatie vanuit het basispakket.  Echter als we de politieke partijen die nu zijn opgestaan tegen dit besluit moeten geloven,  dan verwachten wij dat ook in de toekomst deze behandeling behouden zal blijven. Tot nu toe dus nog tot 2021 met zekerheid!

Wijzigingen basispakket 2020

We hebben de afgelopen periode al een aantal wijzigingen voor het basispakket 2020 voorbij zien komen. Enkele opsommingen van de producten die worden toegevoegd zijn:

  • CardioMEMS ( een apparaat bij de behandeling en monitoring van hartfalen)
  • Durvalumab (Chemokuur bij longkanker, gericht op genezing)

Wil je ook op de hoogte blijven van deze ontwikkelingen, alsook over de veranderingen met Kunstmatige inseminatie? Wij blijven ze volgen, je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief alsook ons blijven volgens op social media!

 

Last Updated on 29 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.