Tandarts in het basispakket?

Wat is de beste polis volgens de tandarts

Ontwikkelingsorganisatie Dokters van de Wereld pleiten ervoor dat de tandarts in het basispakket van de zorgverzekering moet terugkomen. Volgens deze organisatie zien ze steeds vaker dat mensen de kosten voor de tandarts niet meer kunnen betalen. Hierdoor krijgen ze meer klachten zoals rotte kiezen en ontstekingen wat uiteindelijk ook weer kan resulteren in andere gezondheidsklachten. Zij zijn een petitie gestart welke inmiddels al door meer dan duizenden Nederlanders gesteund wordt.

Veel mensen gaan niet naar de tandarts vanwege hoge kosten

Uit het onderzoek op de website van Dokters van de Wereld claimen ze dat 250.000 Nederlanders de afgelopen tien jaar niet op controle is geweest bij een tandarts. Dit vanwege de hoge kosten. Ze gaan vaak ook niet met hun kinderen, en dat is nou net wat wel in het basispakket zit, maar door angst en onwetendheid gaan ze met hen ook niet naar de tandarts.

Aankloppen bij de gemeente om aanspraak te maken op bijzondere bijstand heeft vaak geen resultaat omdat deze het niet noodzakelijk achten om dit toe te kennen voor deze vorm van zorg. Kortom, ze willen snel dat de tandarts in het basispakket terugkomt!

Kans op terugkeer tandarts in het basispakket lijkt klein

De minister heeft al gereageerd op het bericht en heeft gezegd dat er tijdens het regeerakkoord geen geld is gereserveerd voor de terugkeer van deze tandzorg in het basispakket 2020.

Het zou overigens ook betekenen dat indien deze zorg terugkomt in het basispakket, de prijs van de zorgpremie enorm zou stijgen, wat ook weer geen wenselijke situatie is voor deze groepen, mits de zorgtoeslag hierin mee zou stijgen.

We zullen de reacties van de petitie afwachten en deze publiceren zodra we de ze hebben ontvangen op deze pagina. Houd ons in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Dit kan zowel via onze website als middels social media.

Last Updated on 29 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.