Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

dezorgverzekeringadviseur

Geen zorgverzekeringadviseur nodig?

11 sep 2018

Ieder zijn vak, stucadoren kun je zelf. Ja, totdat je een vakman bezig ziet. Geldt dat ook voor verzekeringen? Ja en vooral ook voor zorgverzekeringen.

Zorgverzekeringen zijn verplicht, net als de aansprakelijkheidsdekking voor je auto. En zorgverzekeringen zijn een aanslag op je portemonnee. 100 euro per maand ben je zo kwijt. En dat hakt erin bij een gezin met 2 volwassen kinderen. Gewoon even 5.000 euro per jaar netto. Alsof het niets is.

Maar het kan ook voor 10.000 euro per jaar netto. En toch kan dat per saldo goedkoper zijn dan 5.000 euro per jaar netto. Huh? Ja, huh. Maar dat weet je pas achteraf na afloop van het kalenderjaar.

Binnenkort barst het vergelijkingsfeest weer los. Dagelijks vergelijken dan duizenden overstappers hun zorgverzekering en wij zien dan dat zij bij ons op de site de volgende tips heel goed kunnen gebruiken:

  • Vergelijk niet je huidige polis, want daar ga je toch mee stoppen. Is gewoon niet meer relevant. Kijk liever naar je situatie en kies de best passende verzekering uit het ‘schap’.
  • Een zorgverzekering is geen rekening courant. Veel overstappers kijken naar wat ze nu mankeren, maar kijk ook eens naar de echte verzekeringscomponent.
  • Meestal is een tandartsverzekering zonde van het geld als je het echt uitrekent. Reken het zelf maar eens na over de afgelopen 5 jaar. De beste tandartsverzekering is periodieke controle door de tandarts.
  • Vind je het belangrijk dat je je eigen zorgverlener kiest. Wil je zelf bepalen wie er aan je knie rommelt? Betaal dan iets meer en kies voor de vrije keuze- of restitutieverzekering.
  • Weet dat je minderjarige kinderen geen premie betalen. Verzeker die bij de ouder met de beste dekking.
  • Ben je ‘gezond’ en kom je zelden bij de dokter. Overweeg dan een vrijwillig eigen risico, dat scheelt fors in de premie. Dit eigen risico geldt dan niet voor de huisarts en je aanvullende verzekeringen. Steeds meer mensen kiezen hier voor.
  • Heb je korting via je werkgever? Kijk dan voor de grap toch eens wat je in de markt betaalt. Kan zo maar eens veel goedkoper blijken te zijn.

En kom je er niet uit? Dan bel je uiteindelijk gewoon toch je adviseur. Internet is een mooi hulpmiddel, maar persoonlijk contact is soms ook wel prettig.

Wilfred Mooij ffp

ZorgverzekeringWijzer.nl

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.