Wordt je kind 18? Denk aan zijn zorgverzekering!

18 jaar zorgverzekering

Wordt je kind binnenkort 18? Dan ben je vast met van alles bezig, logisch want er komt ook veel bij kijken. Buiten dat zij straks een gehele eigen verantwoording hebben, mogen autorijden zonder medebestuurders en zelfs mogen stemmen. Hebben zij ook de taak om hun eigen zaken goed op orde te stellen. Logisch dat je hen dan nog even een helpende hand geeft. Want buiten al deze bovenstaande punten kan het juist veel voordeliger zijn om een eigen zorgverzekering te hebben in plaats van te blijven bij de ouders. Vanaf 18 jaar is de zorgverzekering niet meer gratis. Uw kind dient dan ten alle tijden een eigen polis in het bezit te hebben.

Meeverzekerd op de polis van de ouders?

Veel ouders vergeten dat ze voor hun kind de zorgverzekering kunnen wijzigen indien deze 18 jaar is geworden. In veel gevallen gaan ze gewoon door op de polis van een van beide ouders. Tenminste, dat is wat je denkt want feitelijk wordt de polis gewoon op naam van je kind gezet en gaat de polis verder onder zijn eigen naam. Dit betekent dus in veel gevallen, een veel te dure polis waarbij je kind verzekerd is voor veel zaken wat hij of zij niet eens nodig heeft. Denk maar eens aan die extra fysio behandelingen die je hebt meeverzekerd omdat dit voor jou wel eens handig kan zijn. Of die extra tandartsen dekking voor de orthodontie die hij of zij niet meer nodig heeft.

Als we die cijfers onder de loep gaan nemen, komen we al snel op een polis uit waarbij je tot wel veertig of vijftig euro kunt besparen per maand! Dus waarom wachten tot de zorgverzekering 2025, nu overstappen dus!

Welke soort zorgverzekering past bij hen?

We gaan ervan uit dat een 18 jarige, gezond is en niet teveel zorgkosten gaat maken. Hij of zij heeft sowieso recht op zorgtoeslag, of je nou nog thuis woont of niet. Hiermee kan hij of zij een deel van de zorgpremie betalen. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk of hij of zij een bijbaan heeft of niet. Het kan vaak zelfs zo zijn dat je kind uiteindelijk maar een paar euro per maand betaald voor zijn eigen zorgverzekering.

Ook is het nuttig om te kijken of je het eigen risico van de zorgverzekering niet kunt verhogen. Let op dit betekent wel dat je kind of jij garant moet staan met een financiƫle buffer in het geval van een tegenvaller. Normaliter maakt iemand van 18 op een ongelukje na weinig zorgkosten, het verhogen van het eigen risico kan wel een besparing opleveren in de zorgpremie van wel 240 euro op jaarbasis! Zoals vermeld, dien je dit dan natuurlijk wel achter de hand te hebben.

Bekijk altijd per individu de kansen en aanvullingen

Voor sommige kinderen is het verstandig een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan als je kind straks stage gaat lopen in het buitenland om de werelddekking aan te zetten. Maar zo zijn er ook pakketten waarbij je kind tot zijn 21e jaar gratis anticonceptie kan gebruiken, verdiep je dus goed in de mogelijkheden die er zijn. Dit kan eenvoudig door via onze zorgvergelijker te kiezen voor een goede en goedkope zorgverzekering voor je kind die straks 18 jaar gaat worden!

Bekijken welke zorgverzekering het beste aansluit op de wensen van jouw kind? Start dan nu met het zorgverzekering vergelijken.

Last Updated on 8 maart 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!