Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Grote zorgverzekeraars willen zorgpremie 2014 verlagen

Grote zorgverzekeraars willen zorgpremie 2014 verlagen

8 apr 2013

Een verlaging van de zorgpremie 2014 is niet langer taboe voor zorgverzekeraars. Ze zijn bereid mee te gaan in de woorden van minister Edith Schippers die de premie wil verlagen. De zorgverzekeraars reageren hiermee op de kritiek van minister van Volksgezondheid over de winsten die verzekeraars maken. Ze wil dat dit wordt doorgespeeld op de consument die dan minder hoeft af te dragen.

Doordat de prijs voor medicijnen vorig jaar flink daalde, hoefden zorgverzekeraars een stuk minder af te dragen aan zorginstellingen. Er waren zelfs gevallen waar de prijs voor geneesmiddelen daalde met negentig procent. Hierdoor bespaarden zorgverzekeraars honderden miljoenen euro's.

Minister Schippers vindt dit onredelijk en stelde daarom voor om de premies te verlagen. Vorig jaar verlaagde CZ haar zorgpremie al met enkele euro's. Achmea en VGZ bleven ongeveer gelijk. André Rouvoet, voorzitter van zorgverzekeraars Nederland, gaf eerder vandaag al aan dat zorgverzekeraars hun premie zouden moeten verlagen bij grote winstuitkeringen.

Een zegsman van CZ vertelt dat het niet de bedoeling is om het geld in de eigen zak te steken. Om daaraan toe te voegen dat ze juist met het geld dat ze verdienen de kosten voor de zorgverzekering te willen verlagen met ingang van volgend jaar. Achmea en VGZ staan ook achter de woorden van CZ.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.