Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Inkopen van zorg moet in de toekomst zorgvuldiger

Inkopen van zorg moet in de toekomst zorgvuldiger

11 jun 2013

Om de maandelijkse premies van de zorgverzekering zo laag mogelijk te houden, wordt zorg door zorgverzekeraars van te voren ingekocht. Door van te voren medicijnen en medische hulpmiddelen in te kopen, kan er geld bespaard worden. Het punt is dan wel dat de juiste zorg van te voren wordt ingekocht.

Tot op heden worden zorgverzekeraars gecompenseerd wanneer zij niet de juiste keuzes maken met het inkopen van zorg. Minister Edith Schippers van Volksgezondheid wilt echter de zorgverzekeraars aansporen om extra aandacht te schenken aan het zo goedkoop mogelijk inkopen van zorg. De compensatieregeling uit het verleden ziet zij als een mogelijke belemmering voor het drukken van de kosten voor zorgverzekeraars.

Het is de bedoeling dat vanaf 2017 de zorgverzekeraars zelf 100% verantwoording dragen dat de kosten van de zorg uit het basispakket en aanvullende pakketten vergoed worden. De regeling zal in stappen worden opgeheven. Vanaf 2015 kunnen zorgverzekeraars geen claim meer indienen voor een compensatie voor lichamelijke zorg. Vanaf 2017 zal hetzelfde gelden voor geestelijke zorg.

Het laten vervallen van de compensatieregel is één van de vele maatregelen die minister Schippers neemt om de alsmaar stijgende kosten van de zorg te drukken. Ondertussen beginnen deze maatregelen hun vruchten te werpen. Verleden week werd bekend gemaakt dat vorig jaar voor het eerst in jaren het budget voor de zorg in 2012 niet overschreden werd.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.