Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Menzis zorgverzekering

Menzis bundelt haar krachten met ziekenhuizen tegen boete’s.

13 okt 2014

Zorgverzekeraar Menzis heeft samen met drie topklinische ziekenhuizen een nieuwe stap gezet in het controleren van de ziekenhuisrekeningen. De controles die zullen plaatsvinden vooraf moeten straks het aantal controles achteraf en de boetes van de Nederlandse Zorg Autoriteit voorkomen.

Pilot ziekenhuizen

De drie ziekenhuizen die aan dit project mee zullen gaan werken zijn: Martini Ziekenhuis,  te Groningen, Rijnstate ziekenhuis te Arnhem en de Ziekenhuisgroep Twente.  De pilot die zal gaan starten is dat de zorgverzekeraars vanaf het begin van het proces al inzage krijgen en afspreken hoe zij de declaratieregels zullen toepassen. Gezamenlijk zullen zij hier toezicht op houden en deze regels naleven.

De NZa staat positief tegenover deze stap in de goede richting en gaan zich er zeker mee bemoeien. De NZa is hierbij nodig omdat deze de toetsingen geeft en de controle achteraf doet bij de ziekenhuizen. Wij zijn allemaal bekend met het feit dat voor een wattenbolletje in het oor een berg geld kostte en een snee in een vinger ook een paar honderd euro, dit heeft geresulteerd in een aantal boetes opgeleverd door de NZa.  De hoogste boete tot dusverre is die van het Sint Antonius Ziekenhuis welke 2,5 miljoen euro kreeg opgelegd.

Zorgverzekeraar Menzis had deze pilot het liefste uitgerold binnen alle ziekenhuizen echter was dit op de korte termijn niet te realiseren. Wel is het de bedoeling dat meerdere ziekenhuizen zich hierbij op termijn aan zullen sluiten.

Wat heeft dit met u als patiënt te maken?

Voor u als patiënt is het altijd maar de vraag wat de kosten zijn van de zorg, consumenten houden hun hart vast als de rekening van de zorgverzekeraar op de deurmat gaat vallen indien ze gebruik maken van een vrijwillig verhoogd eigen risico. Juist door vooraf te kijken wat wel en niet door de beugel kan in samenwerking met de NZa kan het systeem transparanter worden dan dat het nu is. Dit kan er op lange termijn voor zorgen dat u exact weet wat u gaat betalen indien u gebruik maakt van een specialist of in het ziekenhuis een behandeling ondergaat.

Zorgverzekering 2015

Binnenkort worden de premies van de zorgverzekeraars bekend gemaakt, wilt u alles blijven volgen, schrijft u zich dan in voor het zorgpremie alarm of bekijk straks halverwege november onze zorgvergelijker voor een onafhankelijke vergelijking van uw zorgverzekering!

Bron: Zorgvisie

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.