Chris Oomen vertrekt bij zorgverzekeraar DSW

DSW zorgpremie 2022

Chris Oomen, het boegbeeld van zorgverzekeraar DSW, geeft per 1 juni 2019, onder lichte dwang van De Nederlandsche Bank, zijn functie over aan Aad de Groot. Hiermee is het einde van het tijdperk Oomen in zicht, inmiddels zwaaide hij bij DSW 32 jaar de scepter. Op een eigen, unieke wijze wist hij de zorgverzekeringsmarkt keer op keer op te schudden.

Bemoeienis DNB omtrent het vertrek

De Nederlandsche Bank heeft in een artikel in het FD aangegeven, dat de bemoeienis van Oomen een risico gaat zijn voor de continuïteit van de zorgverzekeraar. Hiermee willen zij voorkomen dat de consumenten kiezen voor dhr. Oomen in plaats van het merk DSW. DNB stelt hier ook dat medewerkers van de zorgverzekeraar zich niet durven uit te spreken tegen deze topman, echter gezien onze eigen ervaringen en vele gesprekken die wij hebben gehad met de medewerkers van deze zorgverzekeraar, verwijzen wij dit verhaal naar het rijk der fabelen

Zorgpremie & Eigen risico

DSW wist zich onder Oomen jaarlijks te onderscheiden door standaard als eerste de zorgpremie bekend te maken. Iets waar Oomen zich steevast aan irriteerde en zijn woorden waren dan ook vaak: “Het is onzin dat die verzekeraars zo lang wachten, binnen een week heeft iedereen de cijfers uitgerekend en kunnen ze aan de slag, het is schandalig dat het zo lang duurt alvorens zij dit tonen aan hun klanten”.

Ook heeft DSW al sinds 2016 een afwijkend eigen risico, een verzekeraar staat hier vrij in om hiervan af te wijken, daar ze dit uit eigen financiën betalen naar hun klanten toe. Vandaar dat vandaag de dag de klanten van DSW ook maar een eigen risico hebben van 375,- euro op jaarbasis.

Mede door vanuit de underdogpositie te wijzen naar de grote zorgverzekeraars en op strategische momenten met nieuwe zaken naar buiten te komen, is DSW de afgelopen jaren fors gegroeid tot inmiddels 710.000 verzekerden.

Wat kunnen we komend jaar verwachten van DSW?

Wij denken dat ze het gedachtegoed van dhr. Oomen prima kunnen voortzetten en deze strategie zullen uitdragen en dat ze dit jaar ook weer de eerste zijn die de zorgpremie 2020 naar buiten zullen brengen!

Last Updated on 29 maart 2020 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.