Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

minder overstappers zorgverzekering

Minder overstappers zorgverzekering 2014

1 jan 2014

Het aantal consumenten dat een overstap heeft gemaakt naar een nieuwe zorgverzekering is lager dan voorzien. De afgelopen jaren was het aantal Nederlanders dat wel een overstap maakte juist aan het toenemen.

Een aantal bronnen melden begin vorige maand dat de consumenten massaal zouden overstappen naar een nieuwe zorgverzekering. Echter was het al snel duidelijk toen de prijzen van het basispakket en de aanvullende polissen daalde het aantal “switchers” minder zou gaan worden.

De NOS heeft een rondgang gedaan bij de vier grote zorgverzekeraars (Achmea, VGZ/Unive, CZ en Menzis en daaruit bleek juist dat het het aantal overstappers een stuk minder was dan gepland.

Eigen risico

Het eigen risico van de consumenten zijn gedaald en hebben hun aanvullende polissen behouden. Ook in tegenstelling tot een aantal artikelen die gepubliceerd zijn door een aantal vergelijkingssites.

Internetpolissen

De internetpolissen hebben wel duidelijk een opmars gemaakt dit jaar. Een internetpolis niet te vergelijken met een “budgetpolis” werd vaker afgesloten. Een internetpolis is een polis met daarin een goedkoper basispakket doordat alle zaken (communicatie, declaratie en contact) via internet geregeld dienen te worden.

Zorgverzekering 2015

De verwachtingen voor de zorgverzekering 2015 zijn dat de zorgpremie wederom een stijging gaat maken mede door een wetswijziging in de AWBZ. Hierdoor is er al aangekondigd door de minister dat de premie voor 2015 gemiddeld met 50 euro gaat stijgen. Uiteraard zullen wij u hiervan op de hoogte houden, blijf ons volgen voor al het laatste nieuws en informatie op het gebied van de zorgverzekering 2015.

 

Bron: NOS.nl

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.