Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

inkomensafhankelijke zorpgremie

Nieuwe onderhandelingen zorgverzekeringspremie regeerakkoord

12 nov 2012

Naar aanleiding van het omstreden plan voor de zorgverzekeringspremie in 2014, heeft de VVD al zeshonderd leden verloren. Op het totaal is dat een percentage van anderhalf, volgens het Documentatiecentrum Nederlandse Politieke Partijen.

De afgelopen week heeft zich een heuse opstand binnen de VVD afgespeeld naar aanleiding van het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie. De hogere inkomens zouden daardoor honderden euro’s per maand meer moeten betalen en men vreest de mogelijke gevolgen voor de koopkracht.

Vandaag praten VVD en PvdA over een alternatief inzake de zorgpremie. Het Centraal Planbureau heeft diverse opties inmiddels doorgerekend. Naar verwachting zal nu in de tweede en derde schijf van de Inkomensbelasting een verhoging worden doorgevoerd, in plaats van de eerder overeengekomen verlaging, de zorgtoeslag zal blijven bestaan.

Morgen vindt het debat over het regeerakkoord plaats, dus is het voor beide partijen zorg hier op korte termijn nieuwe plannen voor op tafel te leggen. Mocht er voor die tijd nog geen nieuw akkoord zijn bereikt over de zorgpremie, dan wil GroenLinks toch een debat doorvoeren met als uitgangspunt ‘de staat waarin het kabinet verkeert’. Dit heeft fractievoorzitter Bram van Ojik tegenover Novum verklaart. ‘Ik geloof niet dat iemand in Nederland nog begrijpt waar we nu staan’, aldus Van Ojik.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.