Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

goedkope zorgverzekering 2014

Steeds meer mensen kiezen goedkope zorgverzekering

11 dec 2013

Vandaag is er al door meerdere media bekend gemaakt dat de consumenten vooral kiezen voor een goedkope zorgverzekering in 2014. Dit geldt ook voor de consumenten op zorgverzekeringwijzer.nl. Wij zien de afgelopen weken een stijging in de afnames van de zorgverzekeraars die het goedkoopste basispakket bieden. Vaak zijn dit de minimale pakketten zonder aanvullende zorgverzekeringen en met een verhoogd eigen risico.

Verhoging eigen risico

De zorgverzekering blijft een financiële uitgave waar een groot deel van de Nederlanders graag op wil bezuinigen. Echter lijkt dit vooral terug te komen om een zo goedkoop mogelijke premie af te sluiten in de hoop niets te gaan mankeren in 2014.  Tien procent van de consumenten kiezen dan ook voor een verhoging van het vrijwillig eigen risico naar 860,- euro per jaar. Wat op zich vrij lucratief kan zijn voor de kosten van je polis daar de prijs kan dalen met 20 euro per maand, echter indien je kosten gaat maken dan kunnen deze snel weer oplopen, ofwel een gok die men zelf moet maken, let wel dat indien men die kosten maakt het bedrag vrijwel direct volledig betaald dient te worden aan de zorgverzekeraar en dan kan het soms dus een opluchting zijn als dit 360,- euro is in plaats van de 860,- euro.

 

Overstappen van zorgverzekering

De consument heeft nog tot 1 januari de tijd om een overstap te maken van zorgverzekering, het is mogelijk dit te verlengen tot 31 januari alleen dan dient de consument zelf de huidige verzekering voor 31 december stop te hebben gezet. Een bijkomstigheid is dan wel dat de consument in februari direct tweemaal het bedrag van de zorgpremie voor zijn / haar rekening dient te nemen. Een voordeel is dat indien u switcht naar een andere zorgverzekeraar voor 1 januari dan regelt de meeste ontvangende zorgverzekeraars het opzeggen van uw huidige polis, wat voor de meeste mensen weer een hoop gedoe kan schelen.

 

Heeft u al een keuze gemaakt voor de zorgverzekering van 2014? Bekijk dan snel de zorgvergelijker en vergelijk uw zorgverzekering om te zien welke zorgverzekering het beste bij u past. 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.