Betalingsproblemen bij de zorgverzekering?

betalingsproblemen bij je zorgverzekering

Steeds vaker komt ons ter oren dat meer mensen de zorgverzekering niet meer kunnen betalen. Soms hangt dit samen met het eigen risico van de zorgverzekering wat de druppel is. Soms is het alleen al vanwege de hoogte van de zorgpremie. Heb jij problemen met het betalen van de rekening van de zorgverzekeraar? In dit artikel leggen wij je uit wat je kunt doen en wat je eigenlijk zou moeten doen om meer problemen te voorkomen.

Wat te doen bij betalingsproblemen?

Kan je die rekening die op de deurmat valt niet betalen zie je al vooraf dat die automatische incasso niet meer gaat lukken deze maand? Als dit eenmalig gebeurd is er geen enkel probleem wanneer je dit binnen de 30 dagen gewoon netjes betaald aan de zorgverzekeraar. Echter merk je dat dit structureel is en je er even geen heil meer inziet? Neem dan zo snel mogelijk contact op met je zorgverzekeraar, zij kunnen en willen je ten alle tijden helpen.

De gehele procedure over wat er gebeurd indien je de zorgpremie structureel niet meer betaald kun je vinden in ons artikel: kan je de zorgverzekering niet meer betalen.

Wij lezen dat vooral de lagere inkomens veel problemen lijken te hebben met de hogere kosten die de zorgverzekering dit jaar met zich meebrengt. Soms lijkt dit maar een paar euro’s per maand echter voor deze groep is dit een hoog bedrag op de kosten die zij maandelijks al hebben met de gestegen prijzen.

Zorgverzekering en de toekomst?

Waar de stijgende prijzen gaan eindigen, dat weet niemand! Wel zien we dat ook gezinnen met voornamelijk kinderen die boven de 18 jaar zijn zich ook zorgen maken. De kosten voor de zorgverzekering drukt dan ineens fors op het budget en vaak kunnen deze kinderen dit nog niet zelf betalen. Ook de vraag is waar stopt de stijgende kosten? Wij verwachten dat de kosten in de zorg alleen nog maar toenemen, de vergrijzing, meer salaris naar de zorg. Dat zijn enkele punten waar de komende jaren zeker niet op bezuinigd gaat worden gezien de tekorten in de zorg. Verwachten wij dat de betalingsproblemen met de zorgverzekeringen alleen maar toe zullen nemen.

Zolang de overheid verder geen grote wijzigingen gaat doorvoeren en de markt zal blijven zoals deze op dit moment is. Met een marktwerking die eigenlijk niet op de juiste manier werkt, zit er niet veel anders op dan te blijven vergelijken om te besparen op je zorgverzekering. Vanaf 12 november kun je weer starten met je zorgverzekering vergelijken!

 

Last Updated on 9 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer