Een reis of zorgverzekering op wintersport?

zorgverzekering wintersport

Binnenkort komen de kindervakanties er weer aan en jaarlijks trekken er dan een hoop Nederlanders richting de wintersport. Er valt de afgelopen dagen en de komende periode weer genoeg sneeuw op de bergtoppen, gegarandeerd sneeuwplezier dus! Maar wat nou als je een ongeluk krijgt op de piste, weet jij welke kosten jouw zorgverzekering op wintersport dekt?

In dit artikel nemen we je mee wat het verschil is tussen een reisverzekering en een aanvullende zorgverzekering op het gebied van wintersport.  Ook gaan we in op wat jij nodig hebt om met een fijn gevoel op vakantie te gaan.

Welke zorgkosten in het buitenland vergoedt het basispakket van de zorgverzekering?

Standaard is opgenomen dat je een verzekering hebt voor spoedeisende hulp in het buitenland, echter geldt hiervoor wel het maximale tarief dat in Nederland geldt. Wat we vaak terugzien is dat de kosten in het buitenland al snel hoger zijn dan dit tarief en dit verschil dien je zelf bij te betalen. De reden hiervoor is dat het vaak particuliere bedrijven betreft in plaats van overheidsinstanties.  Maar ook in sommige landen bij overheidsinstanties zijn de kosten dusdanig veel hoger dat je hiervoor zelf moet bijbetalen. Het verschil kan worden meeverzekerd in de aanvullende zorgverzekering, dit valt onder buitenlanddekking. Door deze aanvullende dekking in te schakelen of af te sluiten, ben je gezekerd van 100% het tarief in het geldende land.

Wat als je op de piste een ongeluk krijgt en naar huis moet?

Heb je een aanvullende dekking voor het buitenland in je zorgverzekering, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken om de kosten voor de spoedeisende hulp in het buitenland. Wel is het dan nog zo, dat je wellicht naar huis moet, omdat je niet kan blijven door bijvoorbeeld een botbreuk. Dan dien je dus gerepatrieerd te worden zoals dit heet, de kosten voor de repatriering in het buitenland zitten ook niet in het basispakket van de zorgverzekering. Voor deze kosten heb je een aanvullende verzekering nodig. Hier zitten alsnog voorwaarden aan verbonden, onder andere dat je het moet laten regelen door je zorgverzekeraar en er zit een maximum aan de kosten die vergoedt worden.

Extra verzekerd op reis?

Hiervoor kun je wellicht het beste nog een doorlopende reisverzekering aanvragen. Hier dien je wel aan te geven dat het een wintersportdekking betreft en een dekking voor medische kosten. Mocht er dan iets gebeuren, dan ben je in ieder geval verzekerd dat je op het gebied van de medische kosten alles hebt geregeld. Ook nog handig, in veel gevallen krijg je ook nog geld terug van je reeds betaalde skipas, skihuur en skilessen omdat je die nu niet kan gebruiken.  Heb je interesse in een doorlopende reis en annuleringsverzekering, neem dan gerust even contact op met ons kantoor op 020-8950040 en zij bekijken graag welke verzekering het beste aansluit op jouw wensen!

Neem je verzekeringspas mee!

Ga je op skivakantie? Neem dan ten alle tijden de pas van je zorgverzekering mee, op de achterkant staat namelijk het EHIC overzicht dat in alle Europese landen geldt als een geldig verzekeringsbewijs. Heb je deze niet bij je, dan kan het zijn dat je alle kosten die je maakt voor moet schieten (wat je later dan weer moet declareren bij je eigen verzekeraar).

Reis of zorgverzekering op wintersport?

We hopen natuurlijk van harte dat je dit niet nodig gaat hebben, maar wat doe je als je een ongeval hebt gehad? Dan neem je of contact op met je reisverzekering of met je zorgverzekeraar. Deze regelen onderling verder de kosten en de regelingen die er getroffen moeten worden om jou terug te halen naar Nederland.

Tot slot, wellicht overbodig, maar blijf op de piste! Ga je toch off-piste skiƫn? Dan vergoeden de meeste verzekeraars deze kosten niet! Geniet van de sneeuw!

Last Updated on 15 november 2022 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!