Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

5 dagen om over te stappen van zorgverzekering

U heeft nog 5 dagen om te switchen van zorgverzekering.

26 dec 2013

Het einde van het jaar is het moment dat een groot deel van de Nederlanders nog een overstap gaat maken naar een nieuwe zorgverzekering. Bekijk daarom goed of uw huidige polis nog actueel is en past bij uw levensstijl, alleen al het aanpassen van de huidige polis kan u vaak veel geld opleveren. Switchen kan dit jaar tot 300 euro opleveren dus nog snel even uw zorgverzekering vergelijken alvorens het nieuwe jaar kan beginnen.

Overstappen van zorgverzekeraar na 31 december kan toch ook?

Het is mogelijk om een overstap te maken naar een andere zorgverzekeraar alleen dan kost dit wel wat inspanning. U moet namelijk voor 31 december 2013 uw huidige zorgverzekering opzeggen.  Heeft u dit netjes gedaan dan heeft u tot en met 31 januari 2014 de tijd om een nieuwe zorgverzekering te zoeken. U dient dan wel het termijnbedrag direct tweemaal te betalen, nou is dat meestal geen probleem. Het lastige is wel dat als u aanvullend verzekerd bent uw nieuwe zorgverzekeraar u kunt weigeren. In dit laatste geval kunt u niet even snel weer terug naar uw oude zorgverzekering. Het is daarom een stuk gemakkelijker om dit voor 31 december te regelen daar uw toekomstige zorgverzekeraar de overstap in zijn geheel voor u regelt.

Er zijn uitzonderingen wanneer u in 2014 mag overstappen van zorgverzekeringen, daarvoor verwijzen wij u graag naar een ander artikel: Overstappen tot wanneer

 

Kortingen bij het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

De reden dat het soms meer rendabel is om een overstap te maken is de korting of cashback die u krijgt van de toekomstige zorgverzekeraar. Dit kan oplopen tot een korting van 10% omdat ze u graag als nieuwe klant willen zien. Voor de huidige klanten geldt geen korting, echter kan 10% al snel oplopen tot meer dan 100 op jaarbasis, de moeite waard!

Er zijn kortingen die u enkel krijgt via zorgverzekeringwijzer.nl bekijk daarom de unieke zorgvergelijker, klik op de icoontjes en vergelijk daarmee uw zorgverzekering. De op dit moment geldende kortingsacties kunt u terug vinden in de uitkomst van de zorgvergelijker. Bekijk dus snel het actuele aanbod!

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.