Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

werelddekking zorgverzekering 2017

Werelddekking blijft in het basispakket

15 jun 2016

Daar waar er afgelopen week nogal wat roering was op de zorgverzekeringsmarkt naar aanleiding van een bericht dat de werelddekking spoedeisende hulp in het buitenland mogelijk zou worden geschrapt.  Laat nog even op zich wachten, veel partijen binnen de tweede kamer twijfelen of er daadwerkelijk een besparing van 60 miljoen mee te realiseren valt. De minister heeft hierop besloten om uitstel te vragen tijdens het debat om de zorgverzekeraars een beter overzicht van de kosten te kunnen laten realiseren.

Zorgverzekeraars waren in actie gekomen tegen voorstel.

Of het heeft meegeholpen aan het verwerpen van dit voorstel is op dit moment nog niet helemaal duidelijk. Echter wat wel afgelopen week opmerkelijk nieuws was dat de zorgverzekeraars juist tegen het afschaffen van dit onderdeel uit het basispakket zijn.  Zij claimen dat de besparing bij lange na niet gehaald gaat worden en het niet reëel is om dit uit het basispakket te halen.

Hoe werkt de werelddekking zorgverzekering via het basispakket?

De werelddekking die op dit moment in het basispakket zit is dat het de spoedeisende zorg in het buitenland vergoedt tot 100% van het Nederlandse tarief. Echter zijn er veel landen waar men meer zorgkosten maakt dan in Nederland. Denk alleen al aan Amerika waar je al snel het drievoudige bedrag moet betalen voor een consult op de spoedeisende hulp. Dit zou je weer kunnen indekken indien je een aanvullende zorgverzekering afsluit, de opties die er op dit moment zijn:

  • Aanvullende dekking tot 100% vergoeding  van alle kosten binnen Europa
  • Aanvullende dekking tot 100% vergoeding van alle kosten Wereldwijd

Wijzigingen in het basispakket 2017

Verder zijn er de afgelopen maanden al een aantal wijzigingen  geweest binnen het basispakket van 2017. Welke officieel op prinsjesdag bekend gemaakt zullen worden, u kunt onze veelgestelde vraag over het basispakket 2017 lezen voor meer informatie over dit onderwerp.

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.