Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

zorgtoeslag

Zes miljard euro aan bezuinigingen treft de zorgtoeslag

17 sep 2013

Vandaag heeft de regering haar plannen gepresenteerd ten aanzien van het komende jaar. Om het overheidstekort terug te dringen legt de regering maatregelen voor van in totaal 6 miljard euro. Een groter deel van de zorg zal komend jaar via de huisarts verstrekt worden en het geven van verzekerde zorg wordt strikter. Er zal een voorstel komen om de diverse toeslagen en regelingen te combineren in één huishoudentoeslag die zal dalen naar gelang het inkomen van het huishouden stijgt.

In samenwerking met banken, pensioenfondsen en verzekeraars wil de regering een Nederlandse investeringinstelling oprichten. Deze instelling doelt op het koppelen van beleggers aan diverse investeringsprojecten op het gebied van zorg, energie, schoolgebouwen en infrastructuur ter bevordering van de economie.

Zoals inmiddels bijna gebruikelijk zijn ook dit jaar de plannen van Prinsjesdag voortijdig uitgelekt. De doorrekening van de kabinetsplannen van het Centraal Planbureau geven inzicht in de maatregelen van de overheid. Met betrekking tot de zorg zijn de volgende maatregelen bekend:

• In 2014 wordt de zorgtoeslag verlaagd en het afbouwpercentage van de zorgtoeslag zal toenemen. Dit is met name nadelig voor lage en middeninkomens.
• Huishoudens die een vermogen hebben dat hoger ligt dan het vrijgestelde bedrag in box3 plus €80.000 krijgen in 2014 geen zorgtoeslag meer.
• De premie voor de zorgverzekeringswet (ZVW) die werkgevers betalen gaat in 2014 omlaag van 7,75% naar 7,5%.
• Een afbouw van de algemene heffingskorting in de tweede en derde schijf met 2% vervangt het inkomensafhankelijke eigen risico voor de zorg. Deze afbouw is met name nadelig voor huishoudens met midden- en hoge inkomens. Voor ouderen is de afbouw wat lager.

Zodra er meer nieuws volgt houden wij u uiteraard hiervan op de hoogte!
 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.