Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Staat uw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is zorgtoeslag?

Zorgtoeslag 2018wat is zorgtoeslag

Wat is zorgtoeslag en wanneer heb je hier recht op? Een terecht maar zeker veelgestelde vraag deze tijden. De zorgtoeslag is niet meer dan een financiële tegemoetkoming  in de maandelijkse kosten van de zorgverzekering. De verzekerde ontvangt maandelijks een bedrag van de belastingdienst die gebruikt dient te worden voor het betalen van uw zorgpremie. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van een aantal factoren waaronder uw inkomen. Bekijk hier de verdere uitleg over de eisen:

  • U dient 18 jaar of ouder te zijn
  • U dient in het bezit te zijn van een Nederlandse zorgverzekering
  • Uw inkomen dient niet hoger te zijn dan € 26.316 per jaar (zonder toeslagpartner), € 32.655 per jaar met toeslagpartner.
  • U bent in het bezit van de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning
  • Uw gezamenlijke vermogen bedraagt maximaal 25000,- euro per persoon

Dit geldt overigens niet voor kinderen onder de 18 jaar, deze zijn gratis meeverzekerd op de polis van hun ouders. Ben je 18 jaar geworden, bekijk hoe het zit met je zorgverzekering.

Hoe kan je de zorgtoeslag aanvragen?

Je kan een aanvraag doen via mijn toeslagen bij de belastingdienst, www.belastingdienst.nl of via de Belastingtelefoon: 0800-0543 (gratis).

Wanneer wordt de zorgtoeslag uitbetaald?

De zorgtoeslag is een maandelijks voorschot op je zorgverzekering, ieder jaar doet de belastingdienst een inschatting op gronde van je belastingaangifte of je nog recht hebt op de zorgtoeslag en de hoogte hiervan, blijf je hiervoor in aanmerking komen dan wordt dit rond de 20e van iedere maand op je rekening gestort.

Hoogte van de zorgtoeslag berekenen

De hoogte van de belastingdienst kunt u eenvoudig berekenen op de website van de belastingdienst onder “mijn toeslagen”. De zorgtoeslag 2018 is echter hoger dan het voorgaande jaar, deze stijgt indien u een fiscale partner heeft 3,50 euro en indien u deze niet heeft stijgt de zorgtoeslag 2017 met 1,67 euro per maand.

Wat gaat mijn zorgverzekering kosten?

Dit is geheel afhankelijk van welke soort en vorm van zorgverzekering u kiest, via ZorgverzekeringWijzer kunt u onafhankelijk alle zorgverzekeraars van Nederland vergelijken op de pagina: zorgpremie vergelijken. Hier ziet u direct wat uw zorgverzekering kost en hier trekt u de zorgtoeslag vanaf, dan kunt u rekening houden met wat u apart dient te houden om de zorgverzekering te kunnen betalen.

Zorgtoeslag in het buitenland

Wanneer u of uw toeslagpartner woonachtig zijn in het buitenland is er ook een mogelijkheid om zorgtoeslag te ontvangen. U dient dan wel werkzaam te zijn in Nederland of een uitkering of pensioen vanuit Nederland te ontvangen. Het is ook mogelijk wanneer u een gezinslid bent van een persoon die in Nederland werkt of een pensioen of uitkering uit Nederland ontvangt. Wanneer u premie betaalt aan het College voor Zorgverzekering (CVZ) mogen de zorgkosten in het land waar u woont niet onder het minimum komen.

Heeft u meer vragen over de zorgtoeslag 2018, dan kunt u het beste contact opnemen met de belastingdienst via www.belastingdienst.nl

Terug naar overzicht

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.