Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie 2014 omlaag? Eigen risico omhoog!

Zorgpremie 2014 omlaag? Eigen risico omhoog!

18 sep 2013

Het Ministerie van Volksgezondheid hoopt nog steeds dat de zorgpremies volgend jaar opnieuw omlaag kunnen. Vorig jaar verlaagden de zorgverzekeraars ook al de maandelijkse zorgpremie. Dit was mogelijk omdat de zorgverzekeraars over het jaar 2012 een flinke winst hebben in behaald. Volgens minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet het mogelijk zijn om de zorgpremies opnieuw naar beneden bij te stellen.

Minister Schippers baseert deze uitspraak op de nieuwe gegevens die afgelopen dinsdag tijdens Prinsjesdag naar buiten zijn gebracht. Daaruit blijkt dat, als resultaat van de afspraken die zijn gemaakt met alle partijen binnen de zorg, er het afgelopen jaar minder is uitgegeven in de zorg. Zo is er op medicijnen ongeveer 632 miljoen euro bespaard en is de groei van de kosten in toom gehouden.

Uit de berekeningen van het ministerie van Volksgezondheid blijkt dat de jaarlijkse premie met ongeveer 24 euro kan dalen. Dat zou inhouden dat de maandelijkse zorgpremie met ongeveer 2 euro omlaag kan. De zorgverzekeraars baseren namelijk hun maandelijkse premie op deze berekeningen van het ministerie.

Of de zorgverzekeraars meezullen gaan met de ijdele hoop van minister Schippers om de zorgpremies opnieuw te verlagen, is nog maar de vraag. Een aantal weken terug nam Schippers ook al aan dat de zorgpremies opnieuw omlaag kunnen. De zorgverzekeraars gaven echter unaniem aan dat dit waarschijnlijk geen goed plan zou zijn omdat er ook reserves moeten worden opgebouwd. Het kabinet wil graag dat de zorgpremie verder omlaag gaat zodat zij de inkomstenbelasting kunnen verhogen.

Op Prinsjesdag werden ook een aantal veranderingen met betrekking tot de zorg aangekondigd. Zo is de inkomensafhankelijke ziektekostenpremie aangepast naar 7,5% (voorheen 7,75%) en is het eigen risico, ondanks de vele beloftes dat deze niet opnieuw omhoog zou gaan, aangepast naar 360 euro per jaar (voorheen 350 euro per jaar).

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.