Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Zorgpremie 2016?

Zorgverzekeraars maken minder winst!

12 aug 2015

De gloriedagen van de zorgverzekeraars zijn verleden tijd, zo lijkt het tenminste als we de cijfers van Follow The Money moeten geloven. Het resultaat op de basisverzekering is met 25% gedaald en de marges op de aanvullende zorgverzekeringen zijn geheel verdampt.

Zorgpremie terug naar de consument

Afgelopen jaren was het vooral DSW topman Chris Oomen welke pleitte voor teruggave van de zorgpremie naar de mensen die het betaalde, de consument. Dat is uiteindelijk niet alleen bij DSW maar ook bij andere verzekeraars gebeurd, dit heeft in totaal 500 miljoen euro gekost aan vermogen dat was opgebouwd  door de zorgverzekeraars.

Aanvullende zorgverzekeringen jackpot!

Daar waar deze vroeger de inkomstenbron waren voor de verzekeraars zijn dit nu juist de grote kostenposten. Van alle aanvullende zorgverzekeringen blijft “slechts” 15 miljoen euro over als resultaat. Dit ten opzichte van de basisverzekering (918 miljoen euro) is dan totaal niet aantrekkelijk meer voor de verzekeraar. En zelfs een aantal verzekeraars hebben verlies gemaakt op de aanvullende polissen (CZ, ONVZ en ENO). Volgend jaar dus nog sombere pakketten als aanvulling of nemen de verzekeraars het verlies voor lief?

Stijging van de zorgpremie 2016?

Gaan we dan nu weer naar een stijging van de zorgpremie 2016 omdat de zorgverzekeraars dit jaar geen 500 miljoen kunnen uitkeren? Zorgverzekeraars zijn gebonden aan strenge wetten en regelgevingen die worden opgelegd door de Nederlandse Bank, hier moeten ze genoeg geld oppotten om als reserve achter de hand te houden. Dat geld moet dus nu blijven en kan niet worden uitgekeerd om de zorgpremie niet verder te laten stijgen. Prinsjesdag ofwel de derde dinsdag van September zal de nominale premie bekend gemaakt gaan worden door de overheid. De zorgverzekeraars zullen dan gaan rekenen en DSW zal op 22 September 2015 als eerste verzekeraar haar zorgpremie 2016 bekend gaan maken.  Hoe dit uit gaat pakken voor de consumenten dat is nog even gissen maar vooralsnog lijkt de premie daardoor wel te kunnen gaan stijgen. 

Een stijging van de zorgpremie kan betekenen dat je veel geld kunt besparen op je zorgverzekering  indien je een goede vergelijking kunt maken en de verzekering goed aan kunt sluiten op je persoonlijke wensen. Door de overbodige aanvullingen eruit te halen voorkom je teveel betalen, start nu: Zorgverzekering vergelijken

Bron: FTM

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.