Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding cursussen patiëntenvereniging 2018

Wat voor cursussen worden georganiseerd door patiëntenvereniging?

Een patiëntenvereniging is een vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met een bepaalde aandoening of ziekte. Het doel van de vereniging is het geven van voorlichting over de aandoening en het organiseren van bijeenkomsten waar een thema wordt besproken. Leden van de vereniging komen zo in contact met lotgenoten en kunnen ervaringen en informatie met elkaar uitwisselen. Ook zet een patiëntenvereniging zich in om medisch onderzoek naar de aandoening te bevorderen. Een aantal patiëntenverenigingen zijn:

  • Reumapatiëntenvereniging
  • Parkinson vereniging
  • Patiëntenvereniging NSvG voor stembandlozen. 
  • De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging
  • ITP patiëntenvereniging

Dit zijn er nog maar een aantal. Elke aandoening heeft wel zijn eigen patiënten vereniging die u kan steunen in uw ziekte proces. Patiëntenverenigingen bieden cursussen aan om uw gezondheid te verbeteren, dit kan zowel lichamelijk als psychisch zijn. Er wordt geleerd om met een ziekte ‘om te gaan’ en er worden beweegprogramma’s zoals bijvoorbeeld fitness of wandelen gevolgd om klachten te verminderen. 
Er is bijvoorbeeld voor mensen met angst- en dwangklachten een mindfulness cursus te volgen. Deze cursus is er op gericht om uw aandacht te houden bij de dag van nu. Er wordt geleerd om goed om te gaan met de onrust die u ervaart. Bij deze cursus worden bepaalde technieken aangeleerd. Ook worden er jaarlijks meerdere trainingen gegeven voor mensen met reuma, In deze cursus wordt geleerd om weer regie over uw eigen leven te krijgen, hoe u kan omgaan met uw pijn en vermoeidheid en hoe u het beste kan bewegen. Zo zijn er veel cursussen te volgen die betrekking hebben op uw specifieke situatie.  


Wat is de vergoeding voor cursussen georganiseerd door patiëntenvereniging?

In de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering wordt vermeld voor welke cursussen en onder welke voorwaarden een vergoeding wordt gegeven. Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding gegeven. Als er een vergoeding wordt verstrekt komt deze vanuit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering. Het eigen risico geldt niet bij een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Bekijk de vergoedingen per zorgverzekeraar in de onderstaande tabel.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding cursussen patiëntenvereniging 2018 scoort gemiddeld: 2 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.