Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding defibrillator 2019

Door middel van stroomstoten wordt met een defibrillator het normale hartritme hersteld om een hartstilstand te voorkomen. Dit apparaat wordt gebruikt bij een persoon die bewusteloos is als gevolg van bepaalde hartritmestoornissen, zoals bijvoorbeeld kamerfibrilleren. Als een hart normaal klopt kan het gebruik van een defibrillator juist een averechtse werking hebben. Een moderne defibrillator (AED= Automatische Externe Defibrillator) maakt zelf het onderscheid, er wordt geen schok afgegeven bij een normaal kloppend hart.                          

De defibrillator heeft al veel levens gered. Tegenwoordig hangt het apparaat niet alleen in ziekenhuizen maar ook in bedrijven, sportscholen, winkelcentra en overheidsgebouwen. Volgens de wet mag iedereen het apparaat gebruiken om iemand zijn leven te redden. Iemand die een reanimatiecursus heeft gevolgd, heeft al geleerd hoe het apparaat werkt en kan sneller handelen dan iemand die eerst de instructies moet lezen.

Een defibrillator vereist jaarlijks onderhoud. Indien onderdelen een bepaalde vervaldatum overschrijden moeten deze worden vervangen. Na elk gebruik van het apparaat moeten de elektroden worden vervangen. Bij sommige apparaten moet ook na gebruik de batterijen worden vervangen. Bij de leverancier van het apparaat kan een onderhoudscontract worden afgesloten.

Vergoeding Defibrillator

De vergoedingen zijn beperkt. Bekijk onderstaand overzicht voor meer informatie.

Vergoeding reanimatiecursus

Vanuit de basisverzekering wordt geen vergoeding gegeven voor het volgen van een reanimatiecursus. Indien je een aanvullende verzekering bij je zorgverzekeraar hebt afgesloten, ontvangt je mogelijk een (gedeeltelijke)vergoeding voor het volgen van deze cursus. Voor meer informatie klik op de volgende link: vergoeding reanimatiecursus 

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding defibrillator 2019 scoort gemiddeld: 2 1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.