Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding diabetesonderzoek 2018

Wat is preventief diabetesonderzoek?

Diabetes ofwel suikerziekte is een aandoening waar ongeveer een miljoen Nederlanders aan lijden. Bij diabetes heeft het lichaam problemen om de bloedsuiker op peil te houden. Suiker ofwel glucose wordt in het lichaam verwerkt door insuline afkomstig uit de alvleesklier. Nu zijn er twee typen Diabetes. Bij Diabetes type 1 maakt het lichaam geen  insuline aan om de glucose te kunnen verwerken. Het is een auto-immuunziekte  Dit betekend dat het afweersysteem zich vergist en niet alleen alle ziektes opruimt uit het lichaam maar ook de cellen die insuline aanmaken. Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet meer goed op insuline. Dat is het hormoon die de bloedsuikerspiegel regelt.  De insuline is als het ware onzichtbaar en kan zijn werk niet goed doen. Eerst maakt het lichaam extra insuline aan maar later steeds minder. In beide gevallen loopt het glucosegehalte in het bloed op, hiernaast verhoogd ook het cholesterol gehalte en de bloeddruk dus het is belangrijk om diabetes goed te behandelen.

Type 1 diabetes is genetische bepaald en de enige behandeling is het inspuiten van insuline of het dragen van een insulinepompje. Type 2 diabetes wordt ook wel ouderdomsdiabetes genoemd omdat de voornaamste oorzaak een ongezonde levensstijl is en ouderdom is, dit hoeft echter niet het geval te zijn om type 2 diabetes te ontwikkelen. Aangezien er bij type 2 diabetes nog wel insuline wordt aangemaakt maar het lichaam er ongevoelig voor is kan de behandeling bestaan uit medicatie die de gevoeligheid voor insuline verhogen en de alvleesklier aanzetten tot productie van meer insuline. Het is heel simpel om vast te stellen of u diabetes heeft. U kunt hiervoor het beste naar uw huisarts gaan. Door middel van bloedonderzoek wordt de hoogte van uw bloedglucose bepaald. Als deze boven de normaalwaarden uitkomt kan worden aangenomen dat u lijdt aan diabetes. Ook wordt het C-peptide en insuline gehalte bepaald om te onderzoeken welke type diabetes u heeft. Momenteel is diabetes nog niet te genezen.

Wat is de vergoeding voor preventief diabetesonderzoek?

Bekijk hieronder de vergoedingen van uw zorgverzekering omtrent het diabetesonderzoek.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!


Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.