Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar 2018

Fysiotherapie tot 18 jaar zit gedeeltelijk opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering, echter is dit afhankelijk van een aantal factoren. Heeft u als kind of jongere tot 18 jaar een aandoening die op de chronische lijst aandoeningen staat, dan krijgt u alle behandelingen fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De chronische lijst met aandoeningen kunt u terugvinden onder de volgende link: zorgvergoedingen.

Staat uw aandoening niet op de lijst en maakt u gebruik van fysiotherapie, dan heeft u recht op 9 behandelingen bij de fysiotherapeut, heeft dit niet het gewenste resultaat dan kan dit worden vervolgt met 9 vervolgbehandelingen. Dit is het maximale wat uw zorgverzekeraar hiervoor vergoedt.  Let er wel op dat beweegzorg, anders is dan fysiotherapie, dit kan eventueel vergoedt worden vanuit de aanvullende zorgverzekering maar zit niet in het basispakket van uw zorgverzekering! 

Wat nog wel een handige tip is om mee te nemen, bekijk wel vooraf of de zorgverzekeraar waar u de behandelingen laat plaatsvinden is gecontracteerd door uw zorgverzekering. Indien dit niet het geval is dan bestaat de kans dat u tot 35% van de kosten zelf voor uw eigen rekening moet nemen. Heeft u een restitutie verzekering, dan zit u ten alle tijden veilig, uw zorgverzekeraar is dan verplicht tot 100% van de marktconforme kosten te vergoeden voor uw behandelingen. Indien u straks ook uw zorgverzekering gaat vergelijken, dan kunt u het beste kiezen voor ruime keuzevrijheid, dit kost u een paar euro extra ten opzichte van de polissen die dit niet bieden maar zorgt er wel voor dat u ten alle tijden overal terecht kunt zoals bij de vertrouwde fysiotherapeut op de hoek en niet hier nog eens extra voor moet reizen naar een andere wijk of soms zelfs stad!

Onderop deze pagina kunt u de aanvullende zorgverzekeringen vinden, deze kunt u afsluiten indien u gebruik maakt van fysiotherapie welke niet voor een vergoeding vanuit het basispakket in aanmerking komen. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar 2018 scoort gemiddeld: 4 4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.