Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar 2019

Fysiotherapie tot 18 jaar zit gedeeltelijk opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering, echter is dit afhankelijk van een aantal factoren. Heb je als kind of jongere tot 18 jaar een aandoening die op de chronische lijst aandoeningen staat, dan krijg je alle behandelingen fysiotherapie en oefentherapie vergoed. De chronische lijst met aandoeningen kun je terugvinden onder de volgende link: zorgvergoedingen.

Staat je aandoening niet op de lijst en maak je gebruik van fysiotherapie, dan heb je recht op 9 behandelingen bij de fysiotherapeut. Heeft dit niet het gewenste resultaat, dan kan dit worden vervolgd met 9 vervolgbehandelingen. Dit is het maximale wat je zorgverzekeraar hiervoor vergoedt. Let er wel op dat beweegzorg, anders is dan fysiotherapie, dit kan eventueel vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering, maar zit niet in het basispakket van je zorgverzekering! 

Wat nog wel een handige tip is om mee te nemen, bekijk vooraf of de zorgverzekeraar waar je de behandelingen laat plaatsvinden is gecontracteerd door je zorgverzekering. Indien dit niet het geval is, dan bestaat de kans dat je tot 35% van de kosten zelf voor je eigen rekening moet nemen. Heb je een restitutie verzekering, dan zit je ten alle tijden veilig, je zorgverzekeraar is dan verplicht tot 100% van de marktconforme kosten te vergoeden voor je behandelingen. Indien je straks ook je zorgverzekering gaat vergelijken, dan kun je het beste kiezen voor ruime keuzevrijheid, dit kost je een paar euro extra, ten opzichte van de polissen die dit niet bieden, maar zorgt er wel voor dat je ten alle tijden overal terecht kunt zoals bij de vertrouwde fysiotherapeut op de hoek en niet hier nog eens extra voor moet reizen naar een andere wijk of soms zelfs stad!

Onderop deze pagina kun je de aanvullende zorgverzekeringen vinden, deze kun je afsluiten indien je gebruik maakt van fysiotherapie, welke niet voor een vergoeding vanuit het basispakket in aanmerking komen. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding fysiotherapie tot 18 jaar 2019 scoort gemiddeld: 4 4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.