Vergoeding fysiotherapie 2025

Soorten fysiotherapie

Je bent op zoek naar de vergoeding fysiotherapie 2024. Daarvoor is het belangrijk dat je bij de juiste soort fysiotherapie kijkt. Deze pagina zal gaan over de vergoedingen voor de algemene fysiotherapie.

Alle soorten fysiotherapie:

fysiotherapie

Fysiotherapie in het basispakket

In enkele gevallen zit fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering, dit is als:
  • Je jonger bent dan 18 jaar en je naar de fysiotherapeut gaat om behandeld te worden voor een chronische ziekte die op de chronische lijst staat
  • Bij urine-incontinentie geldt een vergoeding voor 9 behandelingen
  • Bij chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan
  • De fysiotherapie die je ontvangt in het ziekenhuis na een operatie of behandeling
Let op, indien je aandoening niet op de lijst chronische aandoeningen staat en je niet in aanmerking komt voor behandelingen uit het basispakket zoals hierboven is opgesomd, betekent dit te allen tijde dat je de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, mits je deze niet hebt afgedekt middels een aanvullende zorgverzekering. Indien je dus weet dat je fysiotherapie gaat gebruiken het komende jaar, dan is het verstandig om deze vooraf af te sluiten om zo kosten te besparen op je zorgverzekering.

Vergoeding fysiotherapie

Bekijk voordat je gebruik maakt van de diensten van de fysiotherapeut of deze is gecontracteerd door je huidige zorgverzekering. Indien dit niet het geval is, dan kunnen de eigen kosten oplopen tot 35% van een behandeling. Wil je zeker weten dat je overal terecht kunt voor je fysiotherapie behandelingen en deze volledig vergoed wilt krijgen uit je zorgverzekering, dan kun je het beste een zorgverzekering met keuzevrijheid kiezen. Dit is vaak enkele euro’s duurder dan de zorgverzekering zonder keuzevrijheid, maar je kunt altijd overal terecht en de zorgverzekeraar zal tot 100% van het marktconforme tarief vergoeden. Hieronder kun je de lijst zien met de vergoeding fysiotherapie 2024 van alle zorgverzekeraars. Indien er geen vergoeding is vanuit het pakket dan zie je de prijs van het basispakket. Belangrijk om te weten: Niet alle fysiotherapie is hetzelfde, de onderstaande vergoedingen gelden bijvoorbeeld niet op de behandeling van een manueel therapeut.

Fysiotherapie kan namelijk door een zorgverzekeraar onderverdeeld worden in verschillende pakketten. Maak je gebruik van een manuele of een psychosomatische therapeut? Selecteer deze dan bovenaan de pagina om de juiste vergoedingen te bekijken.

Klik hier om direct je zorgpremie te vergelijken inclusief de fysiotherapie behandelingen