Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding kinesionomie 2019

Wat is kinesionomie?

Kinesiologie is een bewegingsleer en haptonomie is de leer betreffende het gevoelsleven. Het uitgangspunt van haptonomie is o.a. dat het lichaam geheugen heeft voor gevoelservaringen. De therapeut spoort blokkades en trauma’s in het lichaam op door lichamelijke aanraking. Hierdoor krijgt de patiënt inzicht hoe hij/zij zelf problemen kan oplossen. Vaak wordt, door de mens het gevoel uitgeschakeld om zichzelf te beschermen. Bij kinesiologie worden er spiertesten uitgevoerd om na te gaan wat de reden is dat de balans in het lichaam is verstoord en wanneer dit is gebeurd. Tegelijkertijd wordt bekeken hoe de balans in het lichaam weer kan worden hersteld. Door een herstelde balans voelt iemand zich vaak al veel beter. Het lichaam zelf weet meestal wat de oplossing van een probleem is en wat tot een oplossing kan leiden. Het lichaam zelf zorgt niet voor de verbinding. In de kinesionomie wordt een verbinding gelegd tussen kinesiologie (bewegingsleer) en haptonomie (de leer die het gevoelsleven betreft). Kinesionomie biedt handvatten voor persoonlijke groei. Kinesionomie is o.a. bedoeld voor personen die:  

 • faalangst hebben     
 • overspannen zijn                             
 • een negatief zelfbeeld hebben                      
 • veel stress hebben                                                           
 • niet bij hun gevoel kunnen komen en vooral reageren vanuit hun verstand                  
 • minderwaardigheidsgevoelens hebben
 • behoefte hebben aan persoonlijke begeleiding.

Deze personen schakelen vaak uit zelfbescherming het gevoel uit. Het doel van kinesionomie is om te leren opnieuw te voelen. Blokkades in het lichaam worden d.m.v. lichamelijke aanraking (door de therapeut) opgespoord, de patiënt krijgt hierdoor inzicht hoe hij/zij het probleem kan oplossen.                                                                                               

Welke vergoeding wordt gegeven voor kinesionomie?

Vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering heb je geen recht op een vergoeding voor kinesionomie. Mogelijk heb je recht op een (gedeeltelijke) vergoeding vanuit een aanvullende verzekering, mits je deze hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering, om vast te stellen of je mogelijk recht hebt op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. Het eigen risico geldt niet voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. In de onderstaande tabel kun je de vergoeding bekijken welke gegeven wordt door je zorgverzekeraar. Ben je op zoek naar een therapeut dan kun je terecht op de website van de beroepsvereniging voor kinesionomie.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding kinesionomie 2019 scoort gemiddeld: 1 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.