Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding kunsttranen 2019

Wat kan je doen aan droge ogen?

De traanklieren maken traanvocht aan om de ogen tegen beschadiging en uitdroging te beschermen. Als er niet voldoende traanvocht aanwezig is, worden de ogen onvoldoende bevochtigd. Hierdoor ontstaat een branderig gevoel en ga je mogelijk wazig zien. Als gevolg hiervan kan het hoornvlies worden beschadigd en ontstoken raken. Ouderdom, het syndroom van Sjögren en bijwerkingen van medicijnen zijn o.a. oorzaken van een verminderde aanmaak van traanvocht.

Wat is het Syndroom van Sjögren?

Wanneer sprake is van het syndroom van Sjögren werkt het eigen afweersysteem actief tegen de eigen traan-, speeksel- en slijmklieren. Hierdoor kunnen deze klieren niet of onvoldoende functioneren. Dit heeft men name betrekking op de slijmvliezen van de ogen, mond, neus en keel. Deze zijn droger dan normaal het geval is. Deze aandoening is niet te genezen. De klachten kunnen verminderd worden door het gebruik van kunsttranen. Ook kan thuis en op het werk een luchtbevochtiger worden geplaatst. De bevochtiger zorgt voor een vochtiger klimaat waardoor de klachten kunnen worden verminderd. Voor meer informatie over het symdroom van Sjögren kun je terecht op de website van de Nationale Vereniging Sjögren patienten.

Wat zijn kunsttranen, hoe werken kunsttranen?

Er zijn verschillende kunsttranen. De bekendste zijn:

  • Carbomeer
  • Lacrisert
  • Hypomellose
  • Systane Ultra

Kunsttranen dienen voor de bevochtiging van het oogoppervlak zodat een gevoel van irritatie en branden, veroorzaakt door droogte, snel en langdurig wordt verlicht. Het traanvocht in het oog wordt dikker gemaakt door het bevochtigingsmiddel in de kunsttranen. Hierdoor wordt voorkomen dat het hoornvlies uitdroogt. Kunsttranen hebben een directe werking en zij blijven enkele uren in de ogen.

kunsttranen zorgverzekering vergelijken zorgvergoeding 2019 
Het druppelen van de ogen kan best lastig zijn. Kijk voor meer informatie op oogdruppelen.nl   

Wat zijn de bijwerkingen van kunsttranen?

Bijwerkingen die o.a. kunnen voorkomen: overgevoeligheid, wazig zien (na het indruppelen), geïrriteerde oogleden, gezwollen oogleden. Het zicht na het indruppelen moet na enkele minuten weer helder zijn.  Neem contact op met je arts wanneer je te veel last hebt van de genoemde bijwerkingen. Ook wanneer je andere reacties ervaart, waar je je zorgen over maakt. Je kunt met het gebruik van dit middel in één keer stoppen.

Worden kunsttranen volledig vergoed?

Kunsttranen worden niet vergoed vanuit het basispakket. Sommige aanvullende pakketten geven wel een vergoeding. Deze vergoeding is wisselend. Kijk voor een compleet overzicht naar de onderstaande tabel en zoek de vergoeding op, die gegeven wordt door je zorgverzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding kunsttranen 2019 scoort gemiddeld: 4 3,5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.