Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding (mamma)borstprothese 2019

Na een borstoperatie is het zeer vanzelfsprekend dat de patiënt erg terneergeslagen is en zich hardop afvraagt hoe die ooit weer plezier in het leven kan krijgen. Hoe krijgt de patiënt immers zijn optimistische gevoel weer terug? Het lichaam dat de patiënt jaren heeft gehad is namelijk veranderd, tevens met het zelfbeeld van de patiënt. Voor het gezin, de vrienden en de levenspartner is de patiënt nog steeds dezelfde vrouw gebleven. Na volledige genezing kan de vrouw weer alles doen en onbevangen gaan bewegen. Hierdoor zal geen enkele onbekende om je heen opmerken dat er een verandering aan het lichaam heeft plaatsgevonden. Toch is de vrouw niet gelukkig met het lichaam, zij ziet echter wel een ingrijpende verandering. Voor deze vrouwen zijn de borstprotheses ontwikkeld.  De vrouw hoeft niet wéér een operatie te ondergaan en kan toch opnieuw zelfverzekerd worden over het lichaam.

Waarom een borstprothese?

Er zijn verschillende goede redenen te benoemen waarom de keuze voor een borstprothese een ideale keuze is. Als iemand een borst heeft laten amputeren of als de borsten niet gelijk zijn is de mogelijkheid om een borstprothese te kopen een ideale keuze. Deze borstprothese zorgt ervoor dat er aan het uiterlijk van de vrouw niet te zien is dat ze een mastectomie heeft gehad of dat de borsten ongelijk zijn. Hierdoor krijgt de vrouw direct of geleidelijk weer haar zelfvertrouwen terug. Het type borstprothese is afhankelijk van de lichaamsbouw van de vrouw, van de wijze hoe de operatie is uitgevoerd en uiteraard van de wensen van de vrouw. Wanneer de vrouw heeft gekozen voor een prothese dient ze hierna te kiezen of ze een inwendige of uitwendige prothese wenst te hebben.

De uitwendige prothese

Een groot voordeel van een uitwendige prothese is dat wanneer de arts het gebied wil onderzoeken, hij dit ongehinderd kan doen. Wanneer de vrouw de uitwendige prothese wil gaan dragen dient het litteken eerst genezen te zijn. Tot die tijd is het wel mogelijk om een lichtere voorlopige prothese te dragen die enkel de bh opvult  zonder dat het de genezing hierbij in de weg staat. Dit duurt meestal 4 tot 8 weken. De vrouw kan kiezen uit verschillende soorten protheses;

  • Fibrefill watten
  • Aquariumwatten
  • Schuimplastic of foam
  • Siliconen

De mooiste en gemakkelijkste oplossing van deze soorten is de silicone prothese.

De inwendige prothese

De vrouw kan zoals eerder genoemd ook kiezen voor een inwendige borstprothese. Deze operatie staat ook wel bekend als een ‘borstvergroting’. Tijdens deze operatie wordt er een silicone borstprothese inwendig in de borst geplaatst. Hierdoor krijgt de borst opnieuw zijn volle volume terug. De vrouw hoeft bij deze keus geen rekening meer te houden met losse voorwerpen, de inwendige prothese kan namelijk 10 tot 15 jaar blijven zitten. Het nadeel is dat de vrouw weer een operatie dient te ondergaan.

De vergoedingen

Borstprotheses worden enkel door een zorgverzekering vergoed, wanneer de patiënt in het verleden een borstverwijderende operatie heeft ondergaan. Borstprotheses worden vanuit het basispakket vergoed bij medische noodzaak, waaronder borstamputatie i.v.m. borstkanker.  

De patiënt die enkel protheses wil als cosmetische ingreep dient de operatie zelf te betalen. Voor deze doelgroep worden geen vergoedingen beschikbaar gesteld.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding (mamma)borstprothese 2019 scoort gemiddeld: 11 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.