Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding orthopedisch schoeisel 2019

Orthopedisch schoeisel

Een groot aantal mensen hebben voetklachten, enkelklachten, heupklachten of knieklachten. Deze klachten hebben altijd een oorzaak. Een ziekte of aandoening kan al bij de geboorte aanwezig zijn, maar kan ook ontstaan door een ongeval of ziekte op ‘latere’ leeftijd. Om deze klachten te verminderen/verhelpen is er orthopedisch schoeisel. Orthopedische schoenen worden op maat gemaakt.  Aan een goede orthopedische schoen worden diverse eisen gesteld, o.a.: de lengte moet juist zijn, een uitneembaar voetbed, een goede sluiting, de achterkant moet stevig zijn en de voering moet zijn gemaakt van een goed materiaal (bijvoorbeeld kalfsleder). Orthopedisch schoeisel wordt voor diverse klachten aangeraden, bijvoorbeeld als iemand last heeft van artrose in de voet/enkel (aandoening van het kraakbeen en de gewrichten).

Vergoeding orthopedisch schoeisel

Er wordt een vergoeding vanuit de basisverzekering van je zorgverzekering verstrekt. Voor deze vergoeding geldt het eigen risico en een eigen bijdrage. De eigen bijdrage is afhankelijk van leeftijd. In de polisvoorwaarden van je zorgverzekering worden de voorwaarden benoemd, waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Tevens wordt hierin vermeld welk bedrag je mogelijk vergoed krijgt.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding orthopedisch schoeisel 2019 scoort gemiddeld: 26 2,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.