Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding reisverzekering 2019

Reisverzekering

Er zijn diverse soorten reisverzekeringen, t.w. een éénmalige (kortlopende) en een doorlopende reisverzekering en een wereldreisverzekering (lang op reis). Een kortlopende reisverzekering wordt afgesloten als iemand op reis/vakantie gaat (de datum van vertrek en terugkomst is bekend). Tijdens een vakantie blijven veel Nederlanders in eigen land, zij gaan o.a. kamperen, huren een bungalow of kiezen voor een fietsvakantie. Voor deze mensen is het ook raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. Als je in Nederland blijft zijn de geneeskundige kosten verzekerd door je zorgverzekering (zie polisvoorwaarden zorgverzekering). Voor verlies/diefstal van goederen kun ke een reisverzekering afsluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt meestal door mensen afgesloten die vaker van huis zijn. Er zijn mensen die 2 tot 3 keer per jaar op vakantie gaan. In dit geval biedt een doorlopende reisverzekering vaak meer voordelen. Je bent voor elke reis die je maakt in één jaar verzekerd, er kunnen wel voorwaarden worden gesteld betreffende de duur van elke reis (maximum aantal weken). Er hoeft niet telkens een nieuwe verzekering te worden afgesloten, hierdoor worden poliskosten bespaard. Als je onverwachts een weekend weggaat ben je altijd verzekerd. Als je minder dan 21 dagen per jaar op reis bent is een doorlopende reisverzekering niet voordelig. Een wereldreisverzekering heb je nodig als je langere tijd (meestal 2 maanden) in het buitenland verblijft. 

Wat kun je verzekeren?        

Een reisverzekering kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt en mogelijk is bij de verzekeraar. Je kunt je o.a. verzekeren voor:

  • Geneeskundige kosten die niet door je zorgverzekeraar worden vergoed
  • Verloren/gestolen goederen zoals een telefoon, fototoestel en reisdocumenten
  • Beschadiging van bagage
  • Repatriëring, een voorbeeld hiervan: als je tijdens een wintersportvakantie een been breekt en je wordt met een ambulance of vliegtuig naar Nederland gebracht 
  • Extra reis en verblijfskosten door onvoorziene zaken zoals bijvoorbeeld een ramp

Een doorlopende reisverzekering kun je meestal uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld met een annuleringsverzekering, een autohulppakket of een reisrechtsbijstandverzekering.

(Schade)vergoeding

In de polisvoorwaarden van je reisverzekering staat vermeld aan welke voorwaarden moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor een (schade)vergoeding.  

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding reisverzekering 2019 scoort gemiddeld: 4 4 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.