Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding snurkbeugel 2018

Wat is een anti-snurkbeugel?

Als iemand tijdens het slapen een ruisend, zagend geluid maakt bij het ademhalen spreekt men van snurken. Een anti-snurkbeugel biedt mogelijk een oplossing. Snurken kan soms zo hard geluid maken dat een huisgenoot of partner hier last van kan hebben. Degene die snurkt slaapt vaak gewoon door, maar regelmatig komt het voor dat een huisgenoot of partner door het harde geluid wakker wordt en de slaap niet kan hervatten. Snurken is een vaak voorkomende klacht, zowel mannen als vrouwen snurken. Als een volwassen persoon snurkt kan dit door verschillende factoren worden veroorzaakt, o.a. door:

 • hormonale klachten
 • overgewicht
 • alcoholgebruik
 • roken.
 • afwijking in de onderkaak
 • scheef neustussenschot

Kinderen snurken vaak als ze verkouden zijn.

Waardoor kan snurken worden veroorzaakt?

De tong is een grote spier en zit vast aan de onderkaak. Alle spieren verslappen als u slaapt dus ook de tong. Hierdoor kan de tong de luchtweg gedeeltelijk blokkeren omdat de tong in de keelholte zakt. De lucht (bij in- en uitademing) moet nu door een vernauwde holte, het gevolg is dat het zachte weefsel van mond en keel gaat trillen. Hierdoor ontstaat het (harde) geluid dat snurken wordt genoemd.

Voor wie is een anti-snurkbeugel geschikt?

Een anti-snurkbeugel is een soort bitje dat de onderkaak verschuift, de onderkaak wordt hierdoor iets naar voren getrokken. De beugel kan er voor zorgen dat de tong zich niet ontspant tijdens het slapen. Het gevolg is dat de kans op snurken kleiner wordt omdat de keelholte beter open blijft omdat de tong de luchtweg niet gedeeltelijk blokkeert.


Een snurkbeugel zijn er in veel verschillende vormen

Veel personen die een snurkbeugel dragen tijdens het slapen, hebben geen last meer van snurken. Voordat u tijdens het slapen een anti-snurkbeugel gaat dragen moet meestal eerst onderzocht worden waar de klachten mogelijk door worden veroorzaakt. Een keel-, neus- en oorarts of een andere specialist kan bepalen of een anti-snurkbeugel voor u geschikt is. Er zijn verschillende anti-snurkbeugels, u krijgt een anti-snurkbeugel die bij u klachten past. Als u in aanmerking komt voor een anti-snurkbeugel wordt er eerst een afdruk van uw gebit gemaakt, meestal door een tandarts, hierna wordt de beugel voor u op maat gemaakt. De beugel is niet voor iedereen geschikt. Personen met bijvoorbeeld een kunstgebit of met bepaalde gebitsproblemen mogen de beugel niet gebruiken.

Vergoeding anti-snurkbeugel

Bij het gebruik van een anti-snurkbeugel bij snurken wordt de beugel niet vergoed vanuit de basisverzekering. Mogelijk heeft u recht op een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering die u heeft afgesloten bij uw zorgverzekeraar. Raadpleeg de voorwaarden van uw zorgverzekering om na te gaan of u recht heeft op een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding snurkbeugel 2018 scoort gemiddeld: 3 3,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.