Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding tastzintherapie 2019

Wat is tastzintherapie?

In het dagelijks leven is voor iedereen gevoelsmatig contact erg belangrijk. Het is o.a. een basis voor een evenwichtig bestaan. Vaak wordt nog gedacht dat alleen mondeling contact tussen mensen al voldoende is, terwijl de mens er juist van nature op gericht is om gevoelsmatig contact te maken met anderen. Door het gevoelsmatig contact ontstaan er relaties tussen mensen.

De huid als indicator

De huid is niet alleen een omhulsel van ons lichaam, de huid heeft vele functies zoals bijvoorbeeld:

  • Een belangrijke indicator voor inwendige aandoeningen
  • Bescherming
  • Productie van vitamine D
  • Temperatuurregulatie
  • Voorkomt uitdroging.                                                                                                                                           

De huid is tevens het grootste zintuig van ons lichaam en hiermee ook het belangrijkste tastorgaan. Ons gehele organisme wordt door de tast beïnvloed. De huid is het lichaamsdeel wat de meeste zenuwuiteinden bevat, deze zijn ongelijkmatig verdeeld. Vooral de voeten, lippen, tong en vingers bevatten veel zenuwuiteinden, hierdoor zijn deze lichaamsdelen ook gevoeliger. Alle zenuwuiteinden staan rechtstreeks in verbinding met de hersenen. Hierdoor ontvangen de hersenen informatie over onze omgeving door bijvoorbeeld een aanraking, warmte of kou.

Ontwikkeling van de tastzin               

De therapeut richt zich op de ontwikkeling van de tastzin van de patiënt. De therapie bestaat uit lichte aanrakingen, door deze aanrakingen wordt er een prikkel naar de hersenen gegeven. Door deze prikkel worden hormonen aangemaakt, die bevorderlijk zijn voor de ontwikkeling van de tastzin. Het gevolg hiervan is o.a. dat het zelfbeeld van de patiënt positief wordt versterkt, het gevoel van geborgenheid wordt vergroot en de communicatie verbetert.

Wat is de vergoeding voor tastzintherapie?

Voor tastzintherapie wordt geen vergoeding verstrekt vanuit het basispakket. Indien je een aanvullende verzekering hebt afgesloten bij je zorgverzekeraar, heb je mogelijk recht op een vergoeding. Het eigen risico geldt niet voor een vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Raadpleeg de polisvoorwaarden van je zorgverzekering om vast te stellen of je recht hebt op een vergoeding. In de onderstaande tabel kun je, per zorgverzekeraar, de vergoedingen voor tastzintherapie zien.

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding tastzintherapie 2019 scoort gemiddeld: 3 5 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.