Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding vegatest 2019

Wat is een vegatest?

De welbekende Vegatest heeft in het jaar 1985 zijn intrede gedaan in Nederland. In Duitsland was deze onderzoeksmethode al meerdere jaren zeer bekend en werd deze ook al toegepast in de reguliere gezondheidszorg. De behandelingen worden niet uitgevoerd in een ziekenhuis, maar in een gespecialiseerde (homeopathische) praktijk.

Wat wordt er onderzocht met de Vegatest?

De Vegatest onderzoekt de oorzaken van de patiënt zijn klachten, chronische pijn en verborgen ziekten. Met de Vegatestmethode kunnen er uitspraken worden gedaan over:

 • zwakke organen in het lichaam
 • allergische reacties
 • belastingen door pesticiden of insecticiden
 • legionella vergiftiging
 • aanwezige schimmels en parasieten
 • overgevoeligheid voor bepaalde levensmiddelen

Daarnaast kunnen ook de gevolgen van tekenbeten, vergiftiging door zware metalen of salmonella, een tekort aan vitaminen en mineralen en het amalgaam gehalte in het gebit van de patiënt worden gemeten met de Vegatest. De Vegatest meet de weerstand die geboden wordt door het lichaam. In de meeste gevallen gebeurt dit met een speciaal meetapparaat die op een specifieke plek op de huid, meestal op de hand, wordt geplaatst om de waarden meten. Hierna vindt er een persoonlijk consult plaats tussen de patiënt en de behandelaar. Hierbij wordt opnieuw een meting gedaan waarbij direct de waarden naar voren komen. Deze meting is pijnloos. Met de Vegatest hopen de behandelaars dat ze de oorzaak van de patiënt zijn klachten kunnen achterhalen. Door deze methode worden niet enkel de symptomen geconstateerd, maar ook de oorzaak van de betreffende klachten. De behandelaar zal dus ook de oorzaken behandelen. Bovendien wordt er geen diagnose gesteld, maar geeft de behandelaar enkel deskundig advies.

Voor wie is de vegatest geschikt?

Wanneer patiënten al een langere tijd last hebben van vage of pijnlijke klachten, en er na meerdere onderzoeken nog geen eenduidige oorzaak aan te wijzen is voor deze klachten, is de kans groot dat hier een geheel andere oorzaak aan ten grondslag ligt. De Vegatest kan dan uitkomst bieden. De Vegatest meet namelijk de waarden in het bindweefsel, waar cellulair vaak veel onderliggende oorzaken van klachten zich schuil houden. Het bindweefsel is een vorm van weefsel dat onderdeel uitmaakt van meerdere organen van het menselijk lichaam en is zeer belangrijk voor de verzorging en ondersteuning van de organen. Indien de waarden in het bindweefsel niet goed zijn, kan dit ondraaglijke pijnen en ongewenste klachten veroorzaken.

Vergoeding vegatest 2019

De behandeling Vegatest wordt niet vergoed uit het basispakket van de Nederlandse Zorgverzekeraars. Het basispakket wordt jaarlijks door de Nederlandse overheid samengesteld. Geen enkele zorgverzekeraar in Nederland mag hiervan afwijken. Wanneer de verzekerde toch een vergoeding wenst te ontvangen voor deze behandelwijze, dient hij een aanvullende verzekering bij zijn zorgverzekeraar af te sluiten. Hierbij is het verstandig om de aanvullende verzekeringen van verschillende zorgverzekeraars goed met elkaar te vergelijken, alvorens een beslissing te maken. Geen één aanvullende verzekering is namelijk hetzelfde. Aan de bovenzijde van de pagina kun je de vergoeding vegatest 2019 selecteren, om te zien welke verzekeraar de vegatest in het aanvullend pakket aanbiedt. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

 • 1 Helemaal niet
 • 2 Bijna niet
 • 3 Een beetje
 • 4 Grotendeels
 • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding vegatest 2019 scoort gemiddeld: 9 4,1 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.