Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding verpleging, verzorging en begeleiding 2019

Verpleging en verzorging algemeen

Wanneer iemand ziek is en dagelijks moet worden behandeld en verzorgd, is er sprake van verpleging. Mensen kunnen worden verpleegd in een ziekenhuis of in een verpleeginstelling. Een wijkverpleegkundige zorgt voor de verpleging van een patiënt die thuis is en verpleging nodig heeft.

Begeleiding

Een persoon kan individueel worden begeleid of in groepsverband. Het doel van begeleiding is om te voorkomen dat iemand in een instelling moet worden opgenomen. Een instelling begeleidt mensen met diverse beperkingen zoals: probleemgedrag, geheugenstoornissen en sociale zelfredzaamheid. Alle activiteiten richten zich op het zelfstandig functioneren van de mens.

Verzorging

Onder verzorging wordt de dagelijkse verzorging van mensen verstaan. De zorgverlener verstrekt geen medicatie, geeft geen injecties en verzorgt geen wonden. Iemand kan worden verzorgd door: familie, vrienden of een professionele verzorgende. De persoonlijke verzorging bestaat o.a. uit het helpen bij eten en drinken, douchen en aankleden. 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding verpleging, verzorging en begeleiding 2019 scoort gemiddeld: 8 2,3 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.