Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding woningaanpassing 2019

Woningaanpassing

Indien je gehandicapt bent, of een beperking hebt en je in je eigen huis wilt blijven wonen, is daar vaak een woonaanpassing voor nodig. Om zelfstandig te kunnen functioneren, moet je huis bewoonbaar zijn voor je. Je moet o.a. in staat zijn om te kunnen douchen, naar het toilet kunnen gaan, zelf je eten kunnen bereiden/koken. Problemen die je ondervind bij deze verrichtingen, kunnen worden opgelost door een woningaanpassing. Enkele voorbeelden van een woningaanpassing:

  • aanpassingen in de keuken (bijvoorbeeld een verlaagd aanrecht)  
  • aanpassingen in de badkamer (bijvoorbeeld een opklapbare douchezit)
  • toegankelijkheid van je huis verbeteren (bijvoorbeeld een bredere voordeur i.v.m. rolstoel).

Een woonaanpassing kan worden aangevraagd, als je in een huurhuis woont, maar is ook mogelijk als je eigenaar van het huis bent. Woon je op een woonboot (met een erkende ligplaats) of in een stacaravan (met een erkende standplaats) dan kun je ook een woonaanpassing aanvragen.

Vergoeding woningaanpassing

Bij het WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) loket van je gemeente kun je een aanvraag indienen voor vergoeding van een woningaanpassing. Indien je, aan de door je gemeente gestelde voorwaarden, voldoet kom je in aanmerking voor een vergoeding.                                      

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding woningaanpassing 2019 scoort gemiddeld: 7 3,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.