Winst zorgverzekeraars 2 miljard euro!

Winst zorgverzekeraars 2013

Naar aanleiding van de bezuinigingen rondom de economische crisis heeft het KUNDUZ akkoord ervoor gezorgd dat de hoogte van het eigen risico in 2013 omhoog zal gaan naar 350€. Een verhaal dat hiertegenover staat, zo heeft de FNV laten onderzoeken, is dat de zorgverzekeraars in de afgelopen drie jaar, 2 miljard euro verdiend hebben!

‘Waarom niet de winsten afromen van de zorgverzekeraars?’, aldus Jan Berghuis, landelijk bestuurder metaal bij het FNV. ‘De premies van de winsten zijn voornamelijk gemaakt door de werknemers’, aldus de bestuurder.

FNV heeft een actiecomité opgericht om de kiezers duidelijk te maken dat de verhoging van het eigen risico onrechtvaardig is. Het actiecomité vindt dat het geld van de verhoging elders vandaan gehaald moet worden en niet bij de werknemers!

Bron: FNV

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie