Animo social media zorgverzekeraars neemt af

Zorgverzekeraars social media

Alle cijfers van de vorige overstapperiode zijn inmiddels bekend en het is niet meer mogelijk om van zorgverzekeraar te switchen. Dat betekent dat er ook geen campagnes meer gevoerd worden door zorgverzekeraars. IDTS Business Consultants heeft gekeken naar het gebruik van social media tijdens de laatste overstapperiode.

Het animo voor social media blijkt af te zwakken bij zorgverzekeraars. Er wordt nog wel aandacht aan besteedt maar het onderzoeksbureau constateerde een duidelijke stagnatie van de groei in het gebruik van social media. De inzet groeide van 2011 tot 2013 met 32% terwijl de inzet van vorig jaar vergeleken met het jaar daarvoor slechts met 9% is gestegen.

Twitter populairste kanaal
Zorgverzekeraars zijn met name actief op Twitter, LinkedIn maar ook maken zij meer gebruik van YouTube en Facebook. Een derde van de zorgverzekeraars maakt maar actief gebruik van haar social media kanalen.

Gemiste kansen mobiele segment
Wel is er nog veel ruimte voor groei op het mobiele segment. Minder dan de helft van de zorgverzekeraars heeft nog maar een mobiele website en slechts een kwart biedt een app aan die gebruik kan worden op tablets. Het aandeel Nederlanders met een smartphone en een tablet neemt nog altijd toe en dit is volgens het onderzoeksbureau dan ook een gemiste kans voor de zorgverzekeraars.

Volg het laatste nieuws rondom de zorg en zorgverzekeringen van Zorgverzekeringwijzer.nl via Facebook, Twitter, LinkedIn enĀ Google+!

Last Updated on 24 februari 2020 by Frans Kooning