Uw kind een beugel nodig? Wat dekt de zorgverzekering in 2015

dekking orthodontie

Steeds vaker zie je bij jongeren een beugel, als ouder moet je er vaak niet aan denken wat de kosten kunnen zijn voor het plaatsen en het onderhoud van een dergelijke beugel. Echter zie je ze bij eén op de drie jongeren in hun mond, in sommige gevallen uit esthetisch oogpunt, in sommige gevallen noodzakelijk ter bevordering van het gebit van uw kind.

Wanneer is en beugel noodzakelijk bij uw kind?

Nogmaals een beugel kan puur esthetisch zijn bij scheve tanden om deze weer mooi recht in lijn te krijgen, echter zijn er nog veel meer klachten waarbij een beugel wordt geadviseerd door een orthodontist. Sommige kinderen kunnen problemen hebben met kauwen of slikken ook kunnen ze slissen een beugel kan dan de oplossing zijn. Het is dan beter om als kind een beugel te krijgen dan bij een volwassene daar uw tanden nog eenvoudiger te verplaatsen zijn.

Wie plaatst een beugel en wat kost het?

Een beugel mag zowel door de tandarts als door een orthodontist geplaatst worden, de kosten zijn bij beide hetzelfde alleen heeft een orthodontist er vier jaar langer voor geleerd, geen lastige keuze dan lijkt ons. Een beugel kost gemiddeld 2000-2500 euro afhankelijk van de duur van de behandeling en de techniek die gebruikt gaat worden.

Wat vergoeden de zorgverzekeraars voor orthodontie tot 18 jaar.

Veel zorgverzekeraars bieden een goede polis maar dan dient u wel eerst een kalenderjaar klant te zijn van deze zorgverzekeraar alvorens zij een vergoeding verstrekken. Wij hebben de polissen op een rij gezet voor u waarbij u directe een behandeling voor uw kind kunt starten. Bekijk snel de pagina vergoeding orthodontie tot 18 jaar om te zien welke verzekeraar voor u het beste past in 2015 of start direct met het vergelijken van uw zorgpremie, indien u kinderen selecteert in de zorgvergelijker dan kunt u onderaan kiezen voor orthodontie tot 18 jaar.

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie