Wat zijn de vergoedingen van incontinentiemateriaal?

SP vergoedingsproblemen

Eind januari van dit jaar riep SP-Kamerlid Renske Leijten mensen op om hun problemen met de vergoeding van incontinentiemateriaal te e-mailen naar de SP. Het incontinentiemateriaal wordt weliswaar vergoed vanuit de basisverzekering, toch ervaren veel mensen problemen met het ontvangen van goed en geschikt materiaal.

Problemen incontinentiemateriaal
Een veel voorkomend probleem is dat ouderen te weinig materiaal van de zorgverzekeraar ontvangen of dat zij zelf moeten bijbestellen bij de leverancier terwijl dit vergoed hoort te worden vanuit de basisverzekering. Ook worden mensen gewezen op goedkopere of alternatieve materialen die niet geschikt zijn. Leijten: “Ik heb verhalen binnengekregen van mensen die ernstige doorligwonden hebben gekregen door het gebruik van verkeerd materiaal, enkel omdat de zorgverzekeraar geen goede incontinentiematerialen wilde verstrekken. Dit soort situaties mag niet voorkomen, alleen omdat de zorgverzekeraar de hand op de knip houdt.

Oproep SP
SP-Kamerlid Renske Leijten roept mensen die deze problemen herkennen op om te mailen naar zorg@sp.nl. Desgewenst worden deze gegevens geanonimiseerd. De SP gaat al deze meldingen bundelen en voorleggen aan de minister. Daarnaast zal er een oneervolle pispaalprijs worden uitgereikt aan de zorgverzekeraar die het slechtste incontinentiemateriaal verstrekt.

Vergoeding incontinentiemateriaal
In het zorgvergoedingen overzicht van Zorgverzekeringwijzer.nl vindt u meer informatie over de vergoeding van incontinentiemateriaal per zorgverzekeraar.

Bron: SP

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn momenteel nog geen reacties.

Geef een reactie