CZ beste jongerenverzekering

Gratis condooms CZ

Als je 18 wordt komen er een hoop verantwoordelijkheden op je af. Zo ben je vanaf nu officieel volwassen en één van de dingen die daarbij horen is het verplicht afsluiten van je eigen zorgverzekering. Maar wat is nou de voor jou meest geschikte zorgverzekering? Grote kans dat je op CZ uitkomt.

 

Tot je 18de jaar ben je gratis meeverzekerd op de polis van je ouders, maar zodra je 18 wordt verandert dit. Je moet een eigen zorgverzekering afsluiten. Nu maken de meeste jongeren over het algemeen nog niet veel extra zorgkosten, waardoor velen genoegen zullen nemen met een basisverzekering. Ondanks dat je waarschijnlijk in goede gezondheid verkeert, is het wellicht toch eens goed om ook naar aanvullende dekkingen zoals een tandartsdekking of fysiotherapie te kijken.

 

Een jongerenverzekering is voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar oud. CZ biedt al een jongerenverzekering aan voor €108,90 per maand (2016). Met een aanvullende verzekering van €18,65 kom je uit op een totaalbedrag van €127,55. Wanneer je echter je zorgverzekering bij CZ afsluit via een zorgvergelijkingssite krijg je vaak ook nog eens korting.

Wat krijg je nu allemaal extra wanneer je kiest voor een ‘aanvullende verzekering Jongeren’ van €18,65 bij CZ? De zorgverzekering CZ richt zich vooral op de zorg die jongeren en studenten ook daadwerkelijk nodig hebben. Onder deze meest voordelige aanvullende dekking vallen bijvoorbeeld 9 fysiotherapeutische behandelingen per jaar, brillen en contactlenzen van €100,- per 2 jaar en anticonceptie van €200,-. Een leuk extraatje: met een aanvullende verzekering Jongeren krijg je van CZ ieder jaar 50 gratis condooms!
Bovendien is het niet nodig om naast deze aanvullende verzekering nog een tandartsverzekering af te sluiten, aangezien ook een bezoek aan de tandarts reeds onder deze dekking valt. Tandartscontroles worden voor 100% vergoed en overige mondzorg voor 75%, met een maximaal bedrag van €450,- per jaar.

Ook onverwachte zorgkosten vallen onder deze aanvullende jongerendekking. Denk hierbij aan bijvoorbeeld spoedeisende hulp in het buitenland. Binnen de EU-landen geldt een vergoeding van 100%. Daarbuiten geldt tot 2 keer het bedrag dat je in Nederland ook zou ontvangen. Handig als je veel reist. Tandartskosten (tot €10.000,-) na een ongeval vallen ook onder deze dekking. Dit alles bij elkaar maakt CZ voor de meeste jongeren de meest uitgebreide en voordelige jongerenzorgverzekering.

Houd er overigens rekening mee dat je altijd te maken hebt met een wettelijk vastgesteld eigen risico van minimaal €385,-. Hier kom je bij geen enkele zorgverzekering onderuit. Nog meer korting per maand? Kies dan voor een hoger eigen risico.

 

Let op dit bericht komt uit 2016, wil je de de zorgverzekeraars vergelijken? Klik dan hier om te starten met je zorgverzekering vergelijken!