Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding fysiotherapie 2019

Bij de vergoeding fysiotherapie 2019 verschilt het aanbod enorm, het is belangrijk dat als je weet dat je fysiotherapie gaat gebruiken het komende zorgseizoen of juist chronisch gebruikt, dat je een goede selectie maakt van de aanbieder die bij je past.

De vergoedingen voor fysiotherapie zijn vaak onderverdeeld binnen de zorgverzekeraars in verschillende categorieën. Aan de zijkant van de pagina kun je dan ook het onderdeel selecteren waarvan je verwacht dat je gebruik gaat maken.

Hoe zit het met de vergoedingen van fysiotherapie?

Ieder jaar komt het onderdeel fysiotherapie naar voren over het wel of niet toelaten in het basispakket van de zorgverzekering. Op dit moment zijn er zelfs partijen die pleitten om ook de eerste 20 behandelingen (waarvoor je je aanvullend dient te verzekeren) op te nemen in het basispakket 2019. Echter dat is op dit moment nog niet het geval en daarom zullen wij je uitleggen wat je het beste kunt doen. In enkele gevallen zit fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering, dit is als:

  • Je jonger bent dan 18 jaa,r voor vergoedingen op de chronische lijst en 9 behandelingen met een vervolg van 9 behandelingen voor aandoeningen niet op de chronische lijst.
  • Bij urine-incontinentie geldt dat hier een vergoeding is voor 9 behandelingen.
  • Bij chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan.
  • De fysiotherapie die je ontvangt in het ziekenhuis na een operatie of behandeling.

Lijst chronische aandoeningen fysiotherapie

Hierboven heb je al gelezen dat het veelal te maken heeft of er een vergoeding kan plaatsvinden vanuit het basispakket, indien men een aandoening heeft die valt onder de chronische lijst aandoeningen. Dit zijn aandoeningen die zijn aangeboren of waar een patiënt chronisch last van heeft zoals; Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte), Ruggemergaandoeningen, Spierziektes. Voor een uitgebreide lijst van deze ziektes kun je terecht op de pagina van zorgvergoedingen.

Let op, indien je aandoening niet op de lijst chronische aandoeningen staat en je niet in aanmerking komt voor behandelingen uit het basispakket zoals hierboven is opgesomd, betekent dit ten alle tijden dat je de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, mits je deze hebt afgedekt middels een aanvullende zorgverzekering. Indien je dus weet dat je fysiotherapie gaat gebruiken het komende jaar, dan is het verstandig om deze vooraf af te sluiten om zo kosten te besparen op je zorgverzekering.

Keuzevrijheid van de fysiotherapeut?

Bekijk voordat je gebruik maakt van de diensten van de fysiotherapeut of deze is gecontracteerd door je huidige zorgverzekering. Indien dit niet het geval is, dan kunnen de kosten oplopen tot 35% van de kosten die je zorgverzekeraar niet gaat vergoeden. Wil je zeker weten dat je overal terecht kan voor je fysiotherapie behandelingen en deze volledig vergoed krijgen uit je zorgverzekering, dan kun je het beste een zorgverzekering met keuzevrijheid kiezen. Dit is vaak enkele euro’s duurder dan de zorgverzekering zonder keuzevrijheid, maar je kunt ten alle tijden overal terecht en de zorgverzekeraar zal tot 100% van het marktconforme tarief vergoeden.

Hieronder kun je de lijst zien met de vergoeding fysiotherapie 2019 van alle zorgverzekeraars. Indien er geen vergoeding is vanuit het pakket dan zie je de prijs van het basispakket.

Nogmaals, de fysiotherapie / beweegzorg kan door een zorgverzekeraar onderverdeeld worden in verschillende pakketten, maak je dus gebruik van een manuele of een psychosomatische therapeut selecteert dan deze om de juiste vergoedingen te bekijken.

Klik hier om direct je zorgpremie te vergelijken inclusief de fysiotherapie behandelingen

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding fysiotherapie 2019 scoort gemiddeld: 50 2,7 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.