Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

Vergoeding is niet ingevuld.

Vergoeding fysiotherapie 2018

Bij de vergoeding fysiotherapie 2018 verschilt het aanbod enorm, het is belangrijk dat als u weet dat u fysiotherapie gaat gebruiken het komende zorgseizoen 

of juist chronisch gebruikt dat u een goede selectie maakt van de aanbieder die bij u past.

De vergoedingen voor fysiotherapie zijn vaak onderverdeeld binnen de zorgverzekeraars in verschillende categorieën. Aan de zijkant van de pagina kunt u dan ook het onderdeel selecteren waarvan u verwacht dat u gebruik gaat maken.

Hoe zit het met de vergoedingen van fysiotherapie?

Ieder jaar komt het onderdeel fysiotherapie naar voren over het wel of niet toelaten in het basispakket van de zorgverzekering. Op dit moment zijn er zelfs partijen die pleitten om ook de eerste 20 behandelingen (waarvoor u zich aanvullend dient te verzekeren) op te nemen in het basispakket 2018. Echter dat is op dit moment nog niet het geval en daarom zullen wij u uitleggen wat u het beste kunt doen. In enkele gevallen zit fysiotherapie in het basispakket van de zorgverzekering, dit is als:

  • U jonger bent dan 18 jaar voor vergoedingen op de chronische lijst en 9 behandelingen met een vervolg van 9 behandelingen voor aandoeningen niet op de chronische lijst.
  • Bij urine-incontinentie geldt dat hier een vergoeding is voor 9 behandelingen.
  • Bij chronische aandoeningen die op de lijst chronische aandoeningen staan.
  • De fysiotherapie die u ontvang in het ziekenhuis na een operatie of behandeling.

Lijst chronische aandoeningen fysiotherapie

Hierboven heeft u al gelezen dat het veelal te maken heeft of er een vergoeding kan plaatsvinden vanuit het basispakket indien men een aandoening heeft die valt onder de chronische lijst aandoeningen. Dit zijn aandoeningen die zijn aangeboren of waar een patiënt chronisch last van heeft zoals; Cystic Fibrosis (Taaislijmziekte), Ruggemergaandoeningen, Spierziektes. Voor een uitgebreide lijst van deze ziektes kunt u terecht op de pagina van zorgvergoedingen.

Let op, indien uw aandoening niet op de lijst chronische aandoeningen staat en u niet in aanmerking komt voor behandelingen uit het basispakket zoals hierboven is opgesomd betekent dit ten alle tijden dat u de eerste twintig behandelingen zelf moet betalen, mits u deze heeft afgedekt middels een aanvullende zorgverzekering. Indien u dus weet dat u geopereerd moet gaan worden het komende jaar dan is het verstandig om deze vooraf af te sluiten om zo kosten te besparen op uw zorgverzekering.

Keuzevrijheid van de fysiotherapeut?

Bekijk voordat u gebruik maakt van de diensten van de fysiotherapeut of deze is gecontracteerd door uw huidige zorgverzekering. Indien dit niet het geval is dan kunnen de kosten oplopen tot 35% van de kosten die uw zorgverzekeraar niet gaat vergoeden. Wilt u zeker weten dat u overal terecht kan voor uw fysiotherapie behandelingen en deze volledig vergoedt krijgen uit uw zorgverzekering dan kunt u het beste een zorgverzekering met keuzevrijheid kiezen. Dit is vaak enkele euro’s duurder dan de zorgverzekering zonder keuzevrijheid maar u kunt ten alle tijden overal terecht en de zorgverzekeraar zal tot 100% van het marktconforme tarief vergoeden.

Hieronder kunt u de lijst zien met de vergoeding fysiotherapie 2018 van alle zorgverzekeraars. Indien er geen vergoeding is vanuit het pakket dan ziet u de prijs van het basispakket.

Nogmaals de fysiotherapie / beweegzorg kan door een zorgverzekeraar onderverdeeld worden in verschillende pakketten, maakt u dus gebruik van een manuele of een psychosomatische therapeut selecteert u dan deze om de juiste vergoedingen te bekijken.

Klik hier om direct uw zorgpremie te vergelijken inclusief de fysiotherapie behandelingen

 

Heeft dit artikel uw vraag beantwoord?

  • 1 Helemaal niet
  • 2 Bijna niet
  • 3 Een beetje
  • 4 Grotendeels
  • 5 Volledig beantwoord
Bedankt voor uw waardering!
Vergoeding fysiotherapie 2018 scoort gemiddeld: 48 2,6 5

Gemiddelde beoordelingBeste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.