iptiQ stunt met prijzen besured en promovendum 2019

iptiq

Verzekeraar iptiQ die vorig jaar van VGZ de labels; National Academic, Promovendum en Besured heeft overgenomen lijkt direct voor de aanval te kiezen en zijn stempel te willen zetten op de huidige zorgmarkt. Daar waar we eerder op de dag al stijgende prijzen voorbij hebben zien komen tot wel 17 euro extra per maand verkiest deze verzekeraar ervoor om de prijzen gelijk te houden voor Besured en Promovendum in 2019.

Deze labels hebben de volgende prijzen:

  • Besured: 107,25 euro per maand
  • Promovendum: 107,50 euro per maand
  • National Academic  118,95 euro per maand

De prijzen zijn gebaseerd op een eigen risico van 385,- euro per jaar.

Al deze polissen zijn uitgebreide naturapolissen waarbij een vergoeding wordt verstrekt van maximaal 80% van de marktconforme prijs indien men gebruik maakt van een niet gecontracteerde zorgverlener. Gaat u naar een niet gecontracteerde zorgkliniek, dan kan het zijn dat deze verzekeraar slechts 64% van de marktconforme prijs aan u gaat vergoeden. Het is dus van belang om vooraf even te controleren of uw zorgverlener of kliniek gecontracteerd is door deze zorgverzekeraars.

Zorgverzekeringen vergelijken?

Het zorgseizoen staat letterlijk voor de deur, met nog een aantal verzekeraars die de zorgpremie van 2019 bekend moeten maken. Uiteraard is het nog even wachten op de polissen die bekend staan als de prijsvechters zoals anderzorg en ditzo, die naar verwachting pas vanavond laat hun prijzen publiekelijk zullen maken. Vanaf morgen zal de zorgvergelijker volledig gevuld zijn met alle data afkomstig vanuit de verzekeraars en kunt u starten met uw zorgverzekering vergelijken.

Last Updated on 6 september 2019 by Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.