Zorgverzekering en wintersport, wat dekt je verzekering?

zorgverzekering wintersport

Het wintersportseizoen is weer geopend en dat betekent dat er altijd veel Nederlanders de komende periode weer naar deze gebieden zullen af reizen. Wat je nooit hoopt, maar wat wel kan gebeuren, is dat er een ongeluk plaats kan vinden. Dan is er vaak de vraag, wat dekt mijn zorgverzekering tijdens de wintersport?

In dit artikel zullen wij je exact uitleggen wat je kunt verwachten en welke kosten er gedekt zijn vanuit de zorgverzekering.

Dekking vanuit het basispakket van de zorgverzekering op wintersport?

Te allen tijde komt de spoedeisende zorg uit de basisverzekering, echter hier zit al gelijk een verwarring. In het buitenland dekt jouw verzekering namelijk maximaal tot 100% de kosten van de Nederlandse prijzen. Het verschil dien je vervolgens zelf bij te betalen. Deze kosten gelden ook voor de opname en behandeling die je nodig hebt na je ongeluk. Moet je worden geopereerd of moeten er extra foto’s gemaakt worden? Dan zijn de extra kosten voor je eigen rekening.

Gipsvlucht terug naar huis?

Vaak is er daarna de vraag, hoe kan je naar huis? Dit gaat vaak niet met de auto waarmee je bent gekomen. In sommige gevallen moet je zelfs terug met een ambulance of een gipsvlucht. Echter zijn de gipsvluchten recentelijk gestopt omdat dit niet meer rendabel is en zal je in veel gevallen worden opgehaald met een ambulance uit Nederland. Deze kosten zitten niet in het basispakket van de zorgverzekering en zullen dus of zelf betaald moeten worden, of uit de aanvullende zorgverzekering worden gehaald.

Aanvullende dekking zorgverzekering wintersport

Je kunt de hulp in het buitenland tot 100% dekking aangeven middels een aanvullende verzekering, indien men kiest voor Europees of Wereld. Dit kost een paar euro extra per maand. Echter ben je dan wel verzekerd ,dat je de kosten die je maakt, terug krijgt!

Moet je dus met de ambulance terug naar Nederland, dan gelden er vaak op de aanvullende verzekering nog extra details. Dit kan zijn dat de hulp via de alarmcentrale moet lopen of via de zorgverzekeraar. Bekijk de vergoedingen per verzekeraar en voorwaarden hier: hulp in buitenland bij repatriƫring.

Extra reisverzekering?

Uiteraard is het verstandig om een reisverzekering met wintersportdekking af te sluiten voordat je op wintersportvakantie gaat. Hiermee voorkom je een hoop ellende! Er zijn ook nog extra dekkingen op materiaal en verblijfskosten (die je maakt bij een langer verblijf i.v.m ziekte van partner). Bekijk de mogelijkheden van een doorlopende reisverzekering. Let wel op, ga je meerdere malen per jaar op vakantie? Dan is het vaak goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een periodieke! Er gelden per aanbieder verschillende polisvoorwaarden, lees deze vooraf goed door!

Tot slot, neem je Europese zorgpas (EHIC kaart) altijd mee en wees voorzichtig, ook al ben je een ervaren wintersporter!

Heb. jij al een keuze gemaakt welke zorgverzekering jij kiest? Start dan nu met je zorgverzekering vergelijken.

 

Last Updated on 7 januari 2024 by Team ZorgverzekeringWijzer

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiƫnt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!"

Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per e-mail.