Zorgpremies 2024, einde van de restitutiepolis?

restitutiepolis 2024

Recentelijk hebben we een aantal premies van de zorgverzekeraars voorbij zien komen.  Vaak van de naturapolis, daar de budgetpolis en de combinatiepolis op zich laten wachten tot het laatste moment. Echter hebben wij vernomen van een aantal zorgverzekeraars dat zij per ingang van 2024 stoppen met het aanbieden van de restitutiepolis. De polis waar bijna iedereen jaren geleden gebruik van maakte, is dit het einde van de keuzevrijheid?

Restitutiepolis 2024

Een restitutiepolis is een polis waarbij je de volledige keuzevrijheid had om naar een bepaalde zorgverlener te gaan. Echter is dit de laatste jaren al een trend om hier afscheid van te nemen, daar hier steeds meer regels aan vastzitten. Wat betekent dit straks als jij nog gebruik wil maken van die niet gecontracteerde zorgverlener? Dan heb je kans dat je fors bij moet gaan betalen, daar een naturapolis in dit geval vaak slechts 75% van de voor hen gangbare kosten betalen.

Voorbeeld: U gaat naar een niet gecontracteerde fysiotherapeut en betaald 40 euro voor een behandeling, de zorgverzekeraar vind 25 euro een gangbare prijs. U krijgt dan 75 % van de 25 euro vergoed terwijl u zelf 40 euro heeft betaald. Dit betreft dus slechts 18.75 euro waardoor jij 21,25 euro zelf betaald voor je behandeling. Voor het komende jaar is het dus zaak om goed te kijken naar de zorgverzekeraar die jij kiest, of deze een contract heeft met de betreffende aanbieden.

Welke zorgverzekeraars stoppen met de restitutiepolis?

De informatie die wij tot dusverre hebben ontvangen betreft dit de volgende zorgverzekeraars:

  • Zorgverzekeraar CZ
  • Zilveren Kruis
  • Stad Holland

Wil jij kijken welke zorgverzekeraar bij je past?

Maak dan gebruik van onze vergelijker op de pagina: zorgverzekering vergelijken hierbij krijg je binnen enkele minuten een zorgverzekering die aansluit op jouw wensen voor de zorgverzekering van 2024.

Last Updated on 10 november 2023 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!