Op zoek naar de zorgpremie 2024?

zorgpremie 2024

Het zorgseizoen start vanaf 12 november, tot dusverre zien we dat er slechts twee zorgverzekeraars de prijzen voor de zorgverzekering 2024 bekend gemaakt hebben. Waar blijven de zorgpremies 2024 is een vraag die we vaak terug horen komen.

De zorgpremies van 2024:

De zorgverzekeraars hebben altijd tot 12 november om de prijzen te presenteren aan hun klanten voor het volgende jaar. Deze termijn is bij wet vastgelegd, zodat de klanten genoeg tijd hebben om te kijken welk pakket het beste aansluit op de wensen voor het volgende jaar. Echter zien we steeds vaker dat de zorgverzekeraars wachten tot het laatste moment. Dit doen zij om zo nog net even onder de prijs van de concurrent te gaan zitten, zodat zij extra klanten kunnen aantrekken door de propositie die zij geven.

Voorbeeld: Op het moment dat een zorgverzekeraar, tien cent onder de prijs van de concurrentie gaat zitten en hiermee binnen de zorgvergelijkers een hogere plek kiest bij een “kale” polis. Dan trekken zij al duizenden extra klanten. Dit nemen zij vaak mee in de berekening afhankelijk van het beleid en strategie die zij dit jaar verkiezen om de markt op te gaan.

Kortom, we zullen nog even geduld moeten hebben tot na dit weekend!

Vergelijken van de zorgpremie, hoe pak je dat aan?

  1. Bekijk je huidige zorgverbruik, wat zijn nou eigenlijk je wensen en wat heb je nodig voor de zorgverzekering 2024?
  2. Neem je oude polis eens onder de loep, soms is hij nog prima in orde, maar hij kan ook zaken bevatten die je totaal niet meer gebruikt.
  3. Bedenk waar jij naar toe wil gaan, wil je overal heen kunnen als dat nodig is, dan heb je een volledige keuzevrijheid nodig, maakt het je niet uit? Dan kun je kiezen voor een goedkopere polis.
  4. Gebruik jij nooit zorg? Dan zou je kunnen overwegen om het eigen risico te verhogen, of dit bij je past kun je nalezen in ons artikel.
  5. Aanvullende zaken, bedenk goed, zou je de kosten zelf kunnen dragen of is het aantrekkelijk om dit erbij te verzekeren? De tandarts kost minder dan je denkt en een bril is vaak een sigaar uit eigen doos.
  6. Kies niet direct de goedkoopste polis, maar lees ook even de voorwaarden door!

Vanaf 12 november zullen wij je meenemen in wat het beste bij jou past en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Wil je alvast een kijkje nemen, dat kan ga dan direct door naar onze zorgvergelijker.

 

Last Updated on 30 oktober 2023 by Team ZorgverzekeringWijzer

Het deskundige team van ZorgVerzekeringWijzer, staat continu voor u klaar! Van het laatste nieuws binnen de wereld van de zorgverzekeringen of je te helpen met je zorgverzekering vergelijken.

Kom je ergens niet uit of wil je iets van ons weten, mail ons gerust en wij proberen je zo snel mogelijk op weg te helpen in de jungle van de zorgverzekeringen!