Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

vergoeding hulp in buitenland

Binnenkort op de ski of snowboard? Wat dekt uw zorgverzekering?

8 jan 2015

Binnenkort een weekend of weekje skiën of snowboarden? Lekker hoog in de bergen met een zonnetje en lekkere schnaps in de apres-ski? Klinkt goed maar heeft uw wel vooraf nagedacht over de risico’s van de sport die u gaat beoefenen? U kunt nog zo goed hebben geoefend of jaren ervaring hebben een ongeluk zit in een klein hoekje en het hoeft niet eens uw schuld te zijn!  Met de banaan naar beneden of in het ergste geval met een helikopter van een berg afgehaald worden kunnen flink in de papieren gaan lopen indien u niet in het bezit bent van de juiste verzekering!

Wat dekt mijn zorgverzekering in het buitenland?

Iedere zorgverzekering heeft een verschillende dekking wat betreft de repatriëringskosten en de spoedeisende hulp in het buitenland maar dan is het ook nog afhankelijk of het binnen Europa is of elders in de wereld. Gebeurd er echt iets op de piste? Dan moet u een reisverzekering met wintersportdekking hebben, dit is altijd een aparte optie die u dient te selecteren daar dit niet standaard onder de reisverzekering valt. Het werkt vaak overlappend en het is vaak mogelijk om bij uw zorgverzekeraar ook een reisverzekering af te sluiten, dan heeft u een optimale dekking.

Voor een uitgebreid overzicht van de dekkingen wat betreft repatriëringskosten of zie onze vergoeding repatriëring bij ziekte en ongevallen

EHIC kaart

Klaar voor vertrek?

Vergeet dan niet uw verzekeringspas mee te nemen, hierop zit namelijk de European Health Insurance Card verwerkt en deze worden geaccepteerd in alle landen binnen de EEG ofwel de EU lidstaten maar ook Zwitserland, Noorwegen en IJsland. Indien u medische zorg nodig heeft kunt u deze pas tonen zodat ze hiermee direct uw gegevens kunnen inzien en de behandeling te starten.  Let wel vaak kan het zo zijn dat u alsnog zelf het bedrag voor dient te schieten wat u later van uw verzekering terug kunt vragen.  Heeft u echt een ziekenhuisopname ter plaatse nodig dan is het verstandig om even contact op te nemen met uw reis en / of zorgverzekering, zij kunnen u dan helpen bij het regelen van diverse zaken.

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.