Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

De zorgpremie is te hoog

De zorgpremie is te hoog

15 mei 2013

Volgens De Telegraaf betalen we driehonderd euro per jaar teveel aan zorgpremie. Dat baseert de krant op basis van de vier miljard euro aan fraude die wordt gepleegd, wat onlangs aan het licht kwam.

Wim Groot, hoogleraar gezondheidseconomie, zegt dat de bevolking jarenlang veel te naïef is geweest. Hij denkt dat het niet goed is voor het vertrouwen van de consument in de zorginstellingen. Volgens Groot komt er steeds meer aandacht voor fraude, waar in het verleden hiervoor de ogen nog werden gesloten. Dit omdat, aldus Groot, Nederlanders nooit twijfelden aan de betrouwbaarheid van zorginstellingen. Onbeschaamd gedrag noemt de bevolking het.

In Nederland betalen over de gehele linie ongeveer dertien miljoen euro iedere maand hun zorgpremie. Uitgaande dat er vier miljard wordt gefraudeerd, betekent dit dus dat per saldo iedere Nederlander driehonderd euro teveel aan zorgpremie betaald. De oorzaak van de fikse fraude ligt bij de zorginstellingen die op jaarbasis veel te veel declareren bij zorgverzekeraars. De één noemt het slim declaratiegedrag, de ander zegt dat het keiharde fraude is.

Tot slot plaatst Groot nog een kanttekening bij de fraude bij Nederlandse zorginstellingen. Volgens de hoogleraar is fraude van zorginstellingen in Duitsland al jarenlang aan de orde van de dag. Op jaarbasis worden daar tientallen artsen veroordeeld voor het plegen van fraude.

Bron: De telegraaf

 

 

 

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.