Zorgpremie alarm!

Ontvang automatisch bericht indien alle zorgpremies bekend zijn!

eigen risico zorgverzekering blijft gelijk

Eigen risico blijft definitief op 385 euro.

28 sep 2017

De kogel is door de spreekwoordelijke kerk, het eigen risico 2018 blijft 385 euro nadat de Eerste en de Tweede kamer gisteren ingestemd hebben met het bevriezen van het eigen risico nadat deze aanvankelijk zou worden verhoogd naar 400 euro op jaarbasis. 

Spoedzitting van het kabinet

Tijdens prinsjesdag verbaasde de regering iedereen door te benoemen dat het eigen risico zou stijgen met 15 euro per jaar naar 400 euro. Echter was er tijdens de verkiezingen geschermd door meerdere partijen dat het eigen risico verlaagd zou worden of zelfs helemaal zou verdwijnen. Het demissionaire kabinet heeft dan ook besloten dat de geplande stijging niet mocht worden doorgevoerd en hielden dit op 385 euro. Helaas niet de daling die we allemaal stiekem gehoopt hadden maar in ieder geval geen stijging. De wijziging had nog wel wat voeten in de aarde want om dit te realiseren moest er met spoed een wetswijziging worden doorgevoerd. 

beloop eigen risico zorgverzekeringZorgpremie 2018 ook gedaald? 

De zorgpremie van de eerste zorgverzekeraar, namelijk DSW is gedaald met zes euro per maand zoals dinsdag bekend is geworden. Echter is het nog even de vraag of de overige zorgverzekeraars dit beeld gaan volgen. DSW derhalve heeft vorig jaar namelijk best een forse stijging doorgevoerd ten opzichte van de overige verzekeraars. Hoopvol is wel dat volgens Chris Oomen, directeur van zorgverzekeraar DSW aan heeft gegeven dat de kosten voor de zorg lager zijn uitgevallen dan dat zij hadden voorzien. Het kabinet daartegen heeft aangegeven dat het bevriezen van het eigen risico wel van invloed kan zijn op de hoogte van de zorgpremie, daar de kosten ergens op verhaald moeten worden. Het zal dus nog een spannende periode worden om te zien wat de prijs van de zorgverzekering definitief gaat worden. 

Overigens kwam DSW ook nog met een ludieke actie door het verplichte eigen risico te laten dalenmet tien euro voor haar leden, iets wat een zorgverzekeraar mag doen maar eigenlijk nog nooit heeft uitgevoerd. Hoe zij dit exact willen laten gelden is op dit moment nog niet bekend maar daar zal later meer over bekend worden, zie ook: DSW verlaagt zorgpremie en eigen risico

Frans Kooning

Oprichter van ZorgverzekeringWijzer.nl, gespecialiseerd verpleegkundige van beroep. "Een website moet gemaakt zijn voor de patiënt (consument), dat laten we dan ook terugkomen op alle vlakken. Wij volgen al het laatste nieuws op de minuut, en delen dat graag met u!" Heeft u vragen of tips, u kunt mij bereiken per Email of Google+.

Reacties op dit bericht

Schrijf een reactie

Comment is te kort. Comment is te lang.
Uw naam is verplicht.
Uw emailadress is onjuist.
Verstuur als e-mail Printen Bewaar als PDF

Beste bezoeker van ZorgverzekeringWijzer.nl, uw zorgverzekering vergelijken is bij ons geheel gratis! Dit is mede mogelijk doordat als wij eventuele klanten doorsturen naar sommige verzekeraars wij daar een vergoeding voor krijgen. Wij vragen u daarom om uw adblocker uit te zetten om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van ZorgverzekeringWijzer.nl zodat dit een toegankelijk platform blijft voor iedereen

Via instellingen van uw adblocker kunt u deze uitzetten. Bedankt!

Vergelijking tussen verzekeraars

Maak een selectie uit drie verzekeraars die u naast elkaar wilt plaatsen voor een vergelijking.